NHL

Jövőre hat szabadtéri mérkőzést rendeznek

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vezetői mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszahódítsák a lockout miatt elpártolt rajongókat. A január 1-i Winter Classic mellett január végén még három, márciusban pedig még két szabadtéri mérkőzés lesz.

Az NHL vezetői tisztában vannak vele, hogy milyen sokat ártottak a sportágnak azzal, hogy többhónapos bérvita miatt csak januárban indították el az aktuális idényt. Gary Bettman, a liga elnöke már a megegyezés után jelezte, hogy mindent megtesznek a szurkolók kiengeszteléseképpen - leárazott jegyekkel, előfizetés kedvezményekkel húzták a mézes madzagot idén, jövőre pedig hat szabadtéri mérkőzéssel fog folytatódni a kényeztetés.

A Winter Classic január 1-jén a Toronto és a Detroit főszereplésével fog lezajlani, de a liga öt további szabadtéri mérkőzést is tervez. Január 25-én az Anaheim Ducks és a Los Angeles Kings a Dodger Stadiumben fognak összecsapni, ami az első nyugati parti szabadtéri játék lesz a liga történetében.

Michigan mellett további négy stadion is szabadtéri mérkőzésnek ad otthont a következő idényben

Ezt követően 26-án a Yankee Stadiumban előbb a New Jersey Devils és a New York Rangers mérkőznek meg egymással, majd három nappal később a Rangers és az Islanders fognak játszani ugyanúgy a Yankee Stadiumban. A liga csak úgy ment bele a New York-i régió bevonásába, hogy mind a három csapatnak adott mérkőzést. A mérkőzések pont a Super Bowl előtti héten kerülnek megrendezésre, így egy jó marketinggel akár nézettségi rekordot is dönthet az NHL.

Még március elejére tervez két derbit az NHL. Március 1-jén a Pittsburgh és a Chicago a Soldier Fielden, az Ottawa Senators és a Vancouver Canucks március 2-án a BC Place-ben találkoznak. A márciusi időpont alapján arra lehet következtetni, hogy az NHL elengedi a játékosait a Szocsi Olimpiára, ami miatt februárban nem lennének mérkőzések a világ legjobb hokibajnokságában.