NHL

Átgyalogolt a Flyers a Montrealon

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 87. játéknapján a Philadelphia Montrealban aratott fölényes győzelmet, amivel már csak hét pontra vannak a rájátszástól a narancsmezesek. A Chicago a dallasi playoff-reményeknek adott pofont, a Columbus pedig hosszabbításban verte a Coloradót. A New Jersey Devils már tíz meccse nyeretlen, újabban már gólt sem tudnak lőni az Ördögök.

Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 3-7

A Montreal Canadiens múlt hét csütörtökön biztosította be a helyét a playoffban, azóta pedig mintha behúzta volna a kéziféket a csapat. Szombaton az örökrivális Toronto látta el a bajukat 5-1-re, most pedig a lesajnált Philadelphia Flyers gálázott ellenük a Bell Centerben, teltházas kanadai közönség előtt.

A pofonok mellett a gólok is röpködtek Montrealban

Michel Therrien érthetően nem elégedett a látottakkal, és volt pár keresetlen szava a mérkőzést követően a játékosaihoz. A túloldalon a Flyers az utolsó szalmaszálakba kapaszkodik már, hogy bejusson a playoffba. Scott Hartnell mesterhármast szerzett, Claude Giroux és Jakub Voracek pedig egyaránt góllal és két assziszttal vették ki a részüket a sikerből, amivel hét pontra redukálták a különbséget a nyolcadik helyezett New York Rangers mögött, akikkel kedden hazai pályán fognak megmérkőzni.

Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 3-4 h.u.

A Columbusnak nem sok jót ígér, hogy a hátralévő mérkőzései közül már csak egyet játszik hazai pályán, de a Kékkabátosok idegenben is megpróbálják a lehetetlennek tűnő feladatot, hogy bejussanak a rájátszásba. Az ohiói együttes ezúttal egygólos hátrányból állt fel a harmadik harmadban, majd a hosszabbításban Nick Foligno góljával a második pontot is bezsebelték.

Ez volt zsinórban a negyedik győzelme a klubnak, amivel már beérték a nyolcadik Detroit Red Wingst az utolsó playoffot érő nyolcadik helyen. Szergej Bobrovszkij ezúttal is elévülhetetlen érdemeket szerzett a siker során, a hosszabbításban emberhátrányban védett hatalmasat Gabriel Landeskog próbálkozásánál és végül 29 hárítást írhattak a neve mellé.

Chicago Blackhawks - Dallas Stars 5-2

Amikor már úgy tűnt, hogy a Dallas megfiatalított kerettel is beleszólhat a rájátszás végkimenetelébe, akkor hirtelen becsúszik két vereség, amivel meginghat a texasi együttes önbizalma. A nyugati első otthonában nem sok babér termett a Csillagoknak, Jamie Benn tudott duplázni, de a harmadik harmadban átgázolt rajtuk a chicagói henger, és három gólt is bekaptak az utolsó húsz percben.

A Chicago már zsinórban hat győzelemnél jár, és már nyoma sincs a szezon közepi hullámvölgynek a csapatnál. Az utóbbi kilenc mérkőzésén pontszerző a Blackhawks, és a playoffot nagy esélyesként kezdheti meg alig két hét múlva. A Sólymok 11 ponttal előzik meg a nyugati második Anaheimet, és hattal a keleti első Pittsburgh-öt.

Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 2-0

Lehet, hogy tényleg el van átkozva az a 666. győzelem. Martin Brodeur belépett az ördögi klubba a három héttel ezelőtti a Florida elleni 2-1-es sikerrel, azóta a New Jersey Devils képtelen nyerni, és már sorozatban tizedik alkalommal maradtak két pont nélkül az Ördögök.

A forgatókönyv ismét a szokásos volt, a Devils lövések számában messze felülmúlta az ellenfelét, de a góllövés ellen úgy tűnik, be vannak oltva a csatárok Ilja Kovalcsuk hiányában. A Devilst 2011 után először nullázták le két egymást követő meccsen, és ami igazán frusztráló lehet a számukra, hogy egyik meccsen sem játszottak olyan rosszul, mint ahogy azt az eredmény sugallná. A Devils rájátszás-esélyei alaposan megcsappantak, míg a Toronto 2004 után először játszhat a posztszezonban.

Nashville Predators - Vancouver Canucks 2-5

A Nashville Predators hivatalosan is elköszönt az idei rájátszástól. Ryan Kesler és Roberto Luongo voltak a Ragadozók hóhérai, előbbi két góllal, Luongo pedig 36 védéssel járult hozzá, hogy a Nashville playoff nélkül kezdje meg a Ryan Suter utáni érát. A Predators már franchise-rekordnál jár, sorozatban hét meccset buktak el.

Calgary Flames - Minnesota Wild 3-4

Jason Pominville két góllal segítette győzelemre az új csapatát, így lassan elmondható, hogy a Wild sokat adott érte a cserestop napján, de megérte megszerezni a veteránt. Pominville már négy gólnál jár hat mérkőzésen, igaz ezek közül három meccsen nem is szereztek találatot a Vadak. A Wild három vereség után nyert, és három pontra megközelítette a Vancouvert a csoport élén.

Phoenix Coyotes - San Jose Sharks 0-4

Antti Niemi 35 védéssel jegyezte szezonbeli negyedik hibátlan mérkőzését, amivel a Sharks folytatta a szezon végi menetelését. A vendégek a második harmadban végezték ki a Prérifarkasokat, amikor is 24-7-re hozták a lövési mutatót, és három gólt szereztek. A Phoenix így továbbra is négy ponttal van lemaradva a Detroittól, és már csak hat mérkőzésük van hátra.

NHL
87. játéknap
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 2-0
Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 3-7
Nashville Predators - Vancouver Canucks 2-5
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 5-2
Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 3-4 h.u.
Calgary Flames - Minnesota Wild 3-4
Phoenix Coyotes - San Jose Sharks 0-4
NHL
Tabella
Csapat LM P Helyezés Csapat LM P
Chicago Blackhawks* - x 42 70 1. Pittsburgh Penguins* - x 42 64
Anaheim Ducks* - x 42 59 2. Montreal Canadiens* - x 42 57
Vancouver Canucks* 42 54 3. Washington Capitals* 42 48
Los Angeles Kings 42 52 4. Boston Bruins 41 56
San Jose Sharks 42 51 5. Toronto Maple Leafs 42 53
Minnesota Wild 42 49 6. Ottawa Senators 41 48
St. Louis Blues 41 48 7. New York Islanders 42 47
Detroit Red Wings 42 47 8. New York Rangers 41 46
Columbus Blue Jackets 43 47 9. Winnipeg Jets 42 44
Dallas Stars 42 45 10. Buffalo Sabres 43 42
Phoenix Coyotes 42 43 11. New Jersey Devils 42 40
Edmonton Oilers 41 39 12. Philadelphia Flyers 42 39
Nashville Predators 44 38 13. Tampa Bay Lightning 42 37
Calgary Flames 42 36 14. Carolina Hurricanes 41 36
Colorado Avalanche 43 35 15. Florida Panthers 41 32
LM=lejátszott meccs, P=szerzett pont, *=csoportelső x=bejutott a playoffba