Magyar Kupa

Angyalföldön szerzett biztos előnyt az elődöntőben a Debrecen

Az esélyeknek megfelelően jobban játszva legyőzte a Debrecen az NB II keleti csoportjában szereplő Vasas otthonában a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Az első lehetőség a Vasasé volt, de korán megszerezte a vezetést a Debrecen. Pölöskeyvel szemben szabálytalankodtak a hazaiak a tizenhatoson belül, a jogos tizenegyest pedig Ferenczi lőtte a bal alsóba a jobbra dőlő Halasi mellett. (0-1)

Bő tíz perccel később Szécsit rúgta fel Katona, szintén büntető jött - a hazai drukkerek reklamálása közepette, de teljesen jogosan -, Ferenczi megint a bal alsóra lőtt, és hiába ment ezúttal jó irányba Halasi, nem tudta elérni a jól helyezett labdát. (0-2)

Czvitkovics Péter a Debrecen mérkőzésén 2013-ban.

A Vasas próbálkozgatott, de a DVSC eljutott még egy kapufáig a szünet előtt, Czvitkovics oldalsó szabadrúgására Pölöskey mozdult ugyan, de nem ért a labdához, ami a hálótartó szerkezetről pattant ki. A vendégek számára duplán bosszantó lehetett, hogy csatáruk meg is sérült sikertelen fejelő mozdulat közben, és le kellett cserélni.

A fordulás után az angyalföldiek néhány ígéretes akciót vezettek, de hol pontatlanok voltak a befejezésekkel, hol Polekszics tudott védeni. Halasi is jól teljesített Kulcsár lövésénél, de a szélső bal oldali beadása után Czvitkovics már akadálytalanul emelt a hálóba. (0-3)

A Debrecen középpályása később újra közel járt a gólhoz, a kapuval szemben próbálkozott egy kemény szabadrúgással, de a labda a felső lécről pattant vissza messze a mezőnybe. Halasi ekkor nem nagyon reagált, látszólag azt hitte, hogy fölé megy a játékszer. Szécsi következett, aki Kulcsár lapos passza után lőhetett, de magasan a kapu fölé durrantott.

A Loki így is magabiztos sikert aratott, és a papírformának megfelelően magabiztosan készülhet a május 7-én rendezendő visszavágóra.

Fotó forrása: www.dvsc.hu

Magyar Kupa
elődöntő, első mérkőzés
Vasas (II.)-Debrecen 0-3 (0-2)
gólszerzők: Ferenczi (8., 19. - mindkettőt büntetőből), Czvitkovics (68.)