Magyar Kupa

A kupában vághat vissza a Fradi a Puskásnak

A felcsútiak legutóbbi két fővárosi látogatásuk alkalmával egyaránt 2-1-re győzték le a zöld-fehéreket.

A Magyar Kupa negyedik fordulójának rangadóját a Groupama Arénában rendezik, ahol a Ferencváros a Puskás Akadémiát fogadja, a tét pedig a legjobb 16 közé jutás. Az oddsmestereknél a zöld-fehérek a favoritok, átlagosan 1.55-szörös szorzót kínálnak rájuk.

Csapathírek

Az FTC remek formában várja a hétközi találkozót, hiszen augusztus közepe óta nem veszített meccset (akkor épp a Felcsúttól kapott ki hazai pályán), ráadásul az elmúlt hete kifejezetten jól sikerült, ugyanis pontot rabolt a Konferencia Ligában a Genk otthonából (0-0), míg vasárnap a derbin 3-0-ra verte otthon az ősi rivális Újpest együttesét.

Dejan Sztankovicsék mindezeknek köszönhetően továbbra is egy ponttal vezetik az NB I-et, méghozzá úgy, hogy eggyel kevesebb meccset vívtak meg, mint a második helyezett Paks, míg a KL-ben a második pozícióban tanyáznak, igaz az éllovas triónak egyaránt öt egysége van. Az MK előző körében egyébként 8-0-ra nyertek Nagyecseden, ami Sztankovics első meccse volt a Fradi kispadján.

A hétvégén a szerb trénernek egyébként viszonylag sok kimaradója volt sérülés miatt, hiszen a Dibusz, Cissé, Sigér, Varga Barnabás, Traoré ötösre sem számíthatott.

Ami a vendégeket illeti, a Puskás Akadémia felemás passzban utazhat a fővárosba. Ugyan az elmúlt négy bajnokiján nem veszített, de csak kétszer tudott nyerni. A Zalaegerszeg, majd szombaton a Debrecen ellen is 1-1-et ért el (utóbbi ellen otthoni környezetében), míg a Kisvárdát 1-0-ra, az egyre inkább szétesőben lévő MTK-t pedig 5-0-ra verte, méghozzá idegenben.

A bajnokságban ettől függetlenül a negyedik helyen áll, a dobogótól egy pontra van, az MK előző kanyarjában pedig a másodosztályú Mosonmagyaróvárt győzte le 2-0-ra házon kívül.

A Loki elleni meccsen Hornyák Zsolt egyébként mindössze Batik játékára nem számíthatott.

Mire érdemes fogadni?

Nem vitás, a Fradi várja jobb előjelekkel a találkozót, még akkor is, ha a felek legutóbbi két meccsét (augusztusban, előtte pedig márciusban) a Puskás nyerte meg egyaránt 2-1-re a Groupama Arénában. Ugyan lesznek hiányzói Sztankovicsnak, de ahogy hétvégén láthattuk, annyira mély a zöld-fehérek kerete, hogy tudja pótolni a tréner a kimaradókat.

Mindemellett az FTC duplázni akar itthon, vagyis egyértelmű, hogy nyerni szeretne szerdán, mivel hibázási lehetősége nincs (egy meccsen dől el a továbbjutó kiléte), így pedig biztos, hogy nem tartalékol majd, ráadásul legközelebb csak vasárnap játszik (Kecskeméten), nem mellesleg ugye vissza is akar vágni a PFLA-nak a zakókért.

Avagy számunkra nem kérdés, hogy a hazaiakkal érdemes tartani. Úgy véljük, hogy akár több góllal is nyerhet az FTC, így pedig a rákínált -1-es ázsiai hendikepet vesszük ki, amely ugye az esetben veszítene, ha nem nyerne a Ferencváros a rendes játékidőben.


✅ Tipp #1: Ferencváros -1 (ázsiai hendikep) @1.90

Fogadási határidő: november 1. 20:00