Divízió I-es jégkorong vb

Saját játékunkat kell hozni és nem lesz probléma - Vas János

  • MD

A magyar válogatott a budapesti jégkorong-vb első napján 4-2-re győzte le a brit nemzeti együttest. A találkozó után Vas János nyilatkozott a hatharom.com-nak.

A magyar válogatott második találata a britek ellen a divízió I-es jégkorong vb-n - Fotó: AFP

Vas János a britek elleni 4-2-es győzelem után úgy nyilatkozott, hogy nem estek pánikba az egygólos hátrányt követően.

"Mi tudtuk mit kell csinálnunk, Chernomaz csak megnyugtatott, hogy játsszuk azt, amit eddig is játszottunk, és maradjunk a tervnél: ne csináljunk különböző dolgokat egyénileg, hanem amit másfél hónapja meg február óta gyakoroljuk, azt csináljuk. Ez be is jött szerencsére, utána már a korongok is úgy pattogtak, ahogy nekünk jó volt. Szerencsére találtunk gólokat is, és így meg tudtuk fordítani a meccset."

Vas János meg nem adott gólja a második harmad végén nem sokáig szegte kedvét a csatárnak.

"Ez akkor rossz érzés, természetesen, amikor nem adják meg. Nem ezen múlott a dolog így visszagondolva. Ez akkor egy kicsit szomorúság volt számomra, de utána már a következő cserére koncentráltam, úgyhogy nagyon nem volt gond."

A következő, Dél-Korea elleni mérkőzésen ugyanezzel a játékkal ismét nyerhet a válogatott.

"Korea ellen ugyanezzel a tervvel fogunk kijönni, mint ma, ugyanezt a taktikát fogjuk játszani. Ők más hokit fognak játszani, mint a britek, talán többet fognak korizni, de nekünk meg a saját játékunkat kell játszani és mindegyik sorunknak ugyanazt kell hoznia, mint ma, és akkor nem lesz probléma."

A 19:30-kor kezdődő Magyarország-Dél-Korea mérkőzésről élő szöveges tudósításban számolunk be a hatharom.com-on!