NHL

Őrült meccs után ugrott csoportja élére a Boston

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 82. játéknapján újra az északkeleti csoport élén tanyázik már a Boston Bruins, miután legyőzte 5-4-re a New Jersey Devilst. A New York Rangers szétlövésekkel verte a Torontót, így hármas holtverseny alakult ki a keleti főcsoport utolsó három rájátszást érő helyén.

New Jersey Devils - Boston Bruins 4-5

Az ellenfél fegyverével fojtotta meg a Boston Bruins a New Jersey Devilst. A vendégek már az első perc elején betaláltak, majd még a harmad közepe előtt kétszer is eredményesek tudtak lenni emberhátrányból. A Boston már 4-0-ra is vezetett, de ekkor a New Jersey megkezdte a felzárkózást, azonban Tyler Seguin harmadik harmadban szerzett találata megpecsételte a hazaiak sorsát.

A jégforgács mellett gólokban sem volt hiány Newarkban

A Boston ezzel a győzelemmel megelőzte a Montreal Canadienst az északkeleti csoport élén, és már vezeti a divíziót alig két héttel az alapszakasz vége előtt. A New Jersey lejtmenete eközben tovább folytatódik, már nyolc meccse nyeretlen a csapat, amióta elvesztette legjobb csatárát, Ilja Kovalcsukot.

New York Rangers - Toronto Maple Leafs 3-2 szétlövésekkel

Miközben a szomszéd fellegvár szenved, addig a New York Rangers fokozatosan kerül egyre feljebb a tabellán. A Parkőrök a Toronto Maple Leafst fogadták azok után, hogy a torontói derbit elvesztették, és végül szétlövésekkel verték a kanadai együttest. Phil Kessel duplázott az első harmadban, amire a New York-iak válaszolni tudtak, de a két kapus, James Reimer, illetve Henrik Lundqvist ezt követően lehúzta a rolót a rendes játékidő hátralévő részében.

A Rangers hősének Mats Zuccarello bizonyult, aki Svájcból tért vissza a New York Rangershöz az elmúlt héten - a rávezetések második körében mattolta Reimert, ami később a szétlövés egyetlen találata lett. A Rangers ezzel már beérte a hatodik Ottawa Senatorst is a keleti főcsoportban, aminek utolsó három rájátszást érő helyén hármas holtverseny alakult ki az Islanders és a két említett csapat között.

Calgary Flames - Vancouver Canucks 1-4

Cory Schneider zsinórban tizenkettedik mérkőzésén léphetett volna pályára, de megbetegedés miatt Roberto Luongo védte végül a Canucks kapuját. A Vancouver Canucks másodszámú portása oroszlánrészt vállalt a csapat sikerében, a hazaiak 41 lövéséből 40-et hárított, megkeserítve az amúgy is gyengén muzsikáló Flames-csatárok életét.

A találkozó az utolsó harmad második felében dőlt el, amikor is bő öt perc alatt három gólt is berámoltak a Bálnák Miikka Kiprusoff hálójába. A Flames így nem tudott igazán erőt meríteni a Colorado feletti győzelemből, és továbbra is csupán a 29. a 30 csapatos ligában, igaz már csak egy ponttal előzi meg az utolsó Coloradót. A Vancouver közben már hat ponttal vezeti az északnyugati csoportot, az utolsó 12 mérkőzésükön 10-2 a mérlege a csapatnak.

Edmonton Oilers - Phoenix Coyotes 1-3

A Phoenix Coyotes minden szalmaszálba kapaszkodik, hogy ismét bejusson a playoffba, és a közvetlen riválisai ellen szerzett győzelmek mindenképp segítenek ebben a küzdelemben. David Moss és Boyd Gordon gólt lőttek és asszisztot is jegyeztek egymás találatainál, a Prérifarkasok pedig 3-1-es sikerrel távoztak Edmontonból.

Mike Smith 29 védést mutatott be a mérkőzésen, egyedül a harmadik harmadban 15 alkalommal kellett hárítania, és csak Nail Jakupovnak sikerült túljárnia az eszén. A Phoenix már kilencedik nyugaton és csupán egy ponttal van lemaradva a nyolcadik Detroittól.

Anaheim Ducks - Colorado Avalanche 1-4

Célba találtak Jean-Sebastien Giguere szavai. A Colorado portása szúrós szavakkal illette csapattársait a Calgary elleni vereséget követően, de az anaheimi látogatás során már úgy játszott a csapat, amire nem lehetett panasz a kapus részéről. A játék minden elemében felülmúlták a Kacsákat a denveriek, akik emberhátrányban, emberelőnyben és egyenlő létszám mellett is betaláltak.

A hazaiak egyetlen találatát az örök ifjú Teemu Selanne szerezte, akik így nem tudták csökkenteni a távolságot a ligaelső Chicagóval szemben. Giguere 21 védéssel asszisztált a győzelemhez, mellyel a Colorado feljött egy pontra a Calgary Flamesre az utolsóelőtti helyre.

NHL
82. játéknap
New Jersey Devils - Boston Bruins 4-5
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 3-2 szétlövésekkel
Calgary Flames - Vancouver Canucks 1-4
Edmonton Oilers - Phoenix Coyotes 1-3
Anaheim Ducks - Colorado Avalanche 1-4