NHL

Négy meccsre tiltották el a Devils védőjét

  • MD

A New Jersey Devils védőjét, Anton Volcsenkovot négy meccsre tiltotta el a liga fegyelmi bizottsága, miután a szerdai játéknapon csúnyán leütközte Brad Marchandot a Boston Bruinsból.

Még mindig nincs pontos információ arról, hogy Brad Marchandnak mennyi időt kell kihagynia, miután a szerdai játéknapon Anton Volcsenkov, a New Jersey Devils védője vállal leütközte a bostoni játékos fejét. Volcsenkov a meccsen öt perc nagybüntetést és egy véglegest is kapott a bíróktól, amit a Devils sikeresen kivédekezett, sőt, még be is talált emberhátrányból, de végül 5-4-re kikapott hazai pályán.

A liga fegyelmi bizottsága az elmúlt órákban hallgatta meg Volcsenkov véleményét az esetről telefonon, ami azt indikálta, hogy maximum ötmeccses eltiltást kaphat. Végül majdnem a legszigorúbb büntetést kapta meg, mivel a következő négy mérkőzésen nem lehet a playoffért küzdő Devils segítségére.

A találkozó egyébként több okból kifolyólag is érdekesen alakult, hiszen összesen három emberhátrányos találat született, Martin Brodeur büntetőlövést védett, valamint a végén a Devils négy védővel játszotta le a harmadik harmadot, mivel Bryce Salvador csuklóját eltalálta Zdeno Chara lökete.

Az orvosok egyelőre még nem tudták megállapítani Marchand sérülésének súlyosságát, viszont a Devils csapatkapitánya jó híreket kapott a röntgen után, mivel nem tört el a csuklója, csak zúzódás lépett fel. Salvador így lehet, hogy pályára lép a Devils sorsdöntő pénteki mérkőzésén az Ottawa ellen.