Manchester United

A meccs megmutatta, miért ez a két legjobb csapat Angliában - Ferguson

A Manchester United 2-1-re kikapott hazai pályán a címvédő, városi rivális Manchester Citytől az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában, ennek ellenére az éllovas Vörös Ördögök bajnoki címe nem forog veszélyben.

Sir Alex Ferguson, a United menedzsere arról beszélt a mérkőzés után, nem bízzák el magukat a 12 pontos előny tudatában. A skót menedzsernek bőven van oka az óvatoskodásra, hiszen tavaly ilyenkor nyolc ponttal vezettek a City előtt, aztán szépen lassan elolvadt az előny. A városi derbit megnyerte a City és onnantól kezdve nem engedte ki a kezéből az aranyérmet, jobb gólkülönbségével lett bajnok.

"Ha visszatekintünk a múltba, láthatjuk, hogy többször is megnehezítettük a magunk dolgát. 12 ponttal vezetünk, a hétvégén a Stoke Cityhez látogatunk, győznünk kell" - mondta az edzőlegenda.

"Ferguson ugyanakkor nem szomorú a rangadón látottak miatt. "A mai nem volt rossz teljesítmény tőlünk, ebben a tekintetben nem vagyok csalódott. Az elmaradt gólok miatt vagyok az."

"Nagyon feszült, magas színvonalú mérkőzés volt. Ellentámadásból néhányszor veszélyesek voltunk, talán lehettünk volna jobbak is, de a második félidőben mi voltunk a jobb csapat, ám szerencsétlenek voltunk. Tudom, hogy Agüero fantasztikus játékos, de rengeteg helyet hagytunk neki."

"Az első kapott gólnál szerintem az ellenfél játékosa (Carlos Tévez) lesen volt és zavarta David De Geát - folytatta Fergie. -  Kicsit szerencsétlen módon veszítettük el ezt a meccset. Könnyen belátható, miért ez a két legjobb csapat az országban: a bizonyítékot a ma este szolgáltatta."

Premier League, 32. forduló:
Manchester United-Manchester City - 1-2 (0-0)
Manchester, Old Trafford, vezette: Mike Dean.
gólszerző: Kompany (59. - öngól), ill. Milner (51.), Agüero (78.)
sárga lap: Valencia (90+4.), Rafael (90+3.), Rooney (32.), ill. Silva (29.), Milner (32.), Kompany (43.), Tévez (85.), Barry (90.), Zabaleta (90+2.)
 
MANCHESTER UNITED: De Gea - Rafael, Ferdinand, Jones, Evra - Welbeck (Valencia, 79.), Carrick, Giggs, Young (Kagava, 90+2.) - Rooney (Hernández, 85.) - Van Persie.
Menedzser: Sir Alex Ferguson. Cserepad: Lindegaard, Valencia, Hernández, Nani, Cleverley, Kagava, Büttner.
 
MANCHESTER CITY: Hart - Zabaleta, Kompany, Nasztaszics, Clichy - Barry (Lescott, 90.), Y. Touré - Milner, Nasri (Agüero, 71.), Silva - Tévez (Javi García, 90+4.). Menedzser: Roberto Mancini. Cserepad: Pantilimon, Lescott, Dzeko, Kolarov, García, Agüero, K. Touré.