NHL

Idegenben lepte meg a Minnesotát a St. Louis Blues

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 73. játéknapján kilenc mérkőzéssel folytatódtak a liga küzdelmei. A Blues értékes két pontra tett szert Minnesotában, a Rangers a Winnipeget, az Islanders pedig a New Jersey-t verte, amivel még szorosabbá várt a playoffért folytatott verseny a keleti főcsoportban.

Minnesota Wild - St. Louis Blues 1-4

A St. Louis Blues három vereséggel a háta mögött nem tűnt úgy, hogy pont Minnesotában fogja összekapni magát, de végül Brian Elliott védéseinek köszönhetően bezsebelték a két pontot a Zenészek. Elliott 19 lövést ártalmatlanított, miután a kezdő kapus, Jaroslav Halak az első harmad végén lesérült, és le kellett cserélni.

A St. Louis Blues három vereség után tudott győzni Minnesotában

A Blues csatárai is megtalálták a góllövő ütőiket, és 1-1-es állás után Andy McDonald szerezte vissza a vezetést a vendégeknek, amit később két védő, Barret Jackman, illetve Kevin Shattenkirk növelt tovább. A Wild négy hazai győzelem után kapitulált először, és az utóbbi 21 mérkőzésükön ez volt csupán a hatodik vereségük.

New York Rangers - Winnipeg Jets 4-2

Henrik Lundqvist, a New York Rangers kapusa több ilyen mérkőzést is el tudna képzelni, mint amit a csapattársai a Winnipeg ellen produkáltak. A liga egyik legkevesebb góljával rendelkező Rangers négyszer is beköszönt a Winnipeg kapusának, Ondrej Pavelecnek, miközben Lundqvist hozta a tőle szokásos magabiztos formát a hazai háló előtt 26 védéssel.

Derek Stepan duplázott, Ryan Callahan pedig egy kettős emberhátrány első kiállításának letelte után egyenlítette ki a mérkőzést, amivel a Rangers lendületet szerzett a második harmad elején. A győzelemmel a Rangers tartja a lépést a playoff-mezőnnyel, és továbbra is őrzik a nyolcadik helyet keleten, megelőzve a városi rivális New York Islanderst.

New Jersey Devils - New York Islanders 1-3

A New York Islanders folytatta az elmúlt hetekben nyújtott jó teljesítményét, és 2007 után lehet ismét a playoffba játsszák magukat a Szigetlakók, ha ez a tempó tovább tart. Az Islanders és a Devils idén már ötödször csaptak össze, és a két veterán hálóőr csatáját végül Jevgenyij Nabokov nyerte Martin Brodeurrel szemben.

Az Islanders már az első percben felavatta Brodeurt, és kétgólos előnnyel vágott neki az utolsó két harmadnak, a Devils mezőnyjátékosai azonban csupán egyszer tudtak feliratkozni az eredményjelzőre. A Devils 39 pontjával maradt a hetedik helyen keleten, de már csak kettő pont választja el a két 37 pontos New York-i együttestől. Az Islanders az utóbbi öt mérkőzése közül négyet is megnyert.

San Jose Sharks - Vancouver Canucks 3-2

A San Jose Sharks nagyon úgy tűnik, hogy szeretné keretbe foglalni az idei szezonját. A Cápák hét győzelemmel kezdték a szezont, majd jött egy hatalmas hullámvölgy, most azonban ismét ötmeccses győzelmi szériának örvendhetnek, miután legyőzték a Vancouvert hazai jégen.

Joe Thornton ismét megcsillogtatta tudását, góllal és assziszttal járult hozzá a Sharks második harmadbeli gólzáporához, amikor 2:13 alatt háromszor is bevették Cory Schneider hálóját. A Vancouver feljött egy gólra, de egyenlíteni nem volt képes, így nem tudta kihasználni a Minnesota bukását. A San Jose hatodik helyen tanyázik a nyugati főcsoportban, de csupán egy pont választja el őket az ötödik Los Angelestől, és kettő a negyedik Vancouvertől.

A játéknap többi mérkőzésein a Detroit egy magabiztosnak tűnő győzelmet szórakozott el majdnem a Colorado ellen, de végül nyert 3-2-re. A Montreal nem kímélte a Carolinát, Max Pacioretty duplájával simán nyertek 4-1-re, ahogy az Edmonton is hasonló eredménnyel verte a Calgaryt az albertai rangadón. Az Anaheim idegenben nullázta le a Dallast, a Chicago pedig a szétlövés ötödik körében kerekedett felül a Nashville-en.

NHL
73. játéknap
New Jersey Devils - New York Islanders 1-3
New York Rangers - Winnipeg Jets 4-2
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 3-2
Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 4-1
Minnesota Wild - St. Louis Blues 1-4
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 3-2 h.u.
Dallas Stars - Anaheim Ducks 0-4
Edmonton Oilers - Calgary Flames 4-1
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 3-2
NHL
Tabella
Csapat LM P Helyezés Csapat LM P
Chicago Blackhawks* 35 57 1. Pittsburgh Penguins* 36 56
Anaheim Ducks* 36 53 2. Montreal Canadiens* 35 51
Minnesota Wild* 35 44 3. Winnipeg Jets* 37 38
Vancouver Canucks 36 44 4. Boston Bruins 34 48
Los Angeles Kings 35 43 5. Ottawa Senators 35 44
San Jose Sharks 35 42 6. Toronto Maple Leafs 36 44
Detroit Red Wings 36 41 7. New Jersey Devils 36 39
St. Louis Blues 34 38 8. New York Rangers 35 37
Edmonton Oilers 35 37 9. New York Islanders 36 37
Columbus Blue Jackets 36 37 10. Carolina Hurricanes 34 34
Nashville Predators 36 36 11. Washington Capitals 35 34
Dallas Stars 35 35 12. Philadelphia Flyers 35 33
Phoenix Coyotes 35 34 13. Buffalo Sabres 36 32
Calgary Flames 34 30 14. Tampa Bay Lightning 34 31
Colorado Avalanche 35 28 15. Florida Panthers 36 28
LM=lejátszott meccs, P=szerzett pont, *=csoportelső