NHL

Nem tudta tetemes hátrányát ledolgozni a Lightning

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 64. játéknapjának kora délutáni óráiban három mérkőzést is rendeztek. Az Ottawa Senators egy csodás első harmadnak köszönhetően verte a Tampa Bayt, a Minnesota lenullázta a San Josét, míg a Vancouver a címvédő otthonából távozott a két ponttal.

Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 5-3

Káprázatos első harmadot láthattak a kilátogató hazai drukkerek Ottawában, kedvenc csapatuk ugyanis négy góllal zárta az első húsz percet. Egy röpke hétperces időszak során Jakob Silfverberg kezdte és honfitársa, a csapatkapitány Daniel Alfredsson zárta a sort, ami után nem sokan hittek volna benne, hogy ez a mérkőzés szorossá válhat még.

Négygólos első harmadának köszönhetően otthon tartotta a két pontot a Senators

A harmadik harmadban azonban megtalálták a rést Robin Lehner falán a vendégek, és szinte a semmiből egygólosra apadt a hazai előny. Az egyenlítés azonban elmaradt, Alfredsson pedig üres kapura megszerezte a mindent eldöntő találatot. A csapatkapitány mellett még Marc Methot volt szorgos a két asszisztjával, illetve Szergej Goncsár is csöndben döntögeti a rekordokat, mivel újabb gólpassza már zsinórban a tizedik meccsen született, amivel franchise csúcsot állított fel, és jelenleg ez a leghosszabb aktív assziszt-sorozat az NHL-ben.

Minnesota Wild - San Jose Sharks 2-0

Nehezen szokott hozzá új otthonához Ryan Suter, de amióta ismét Nashville-i formáját nyújtja, azóta a csapat szekere is jobban megy. Suter két újabb assziszttal gazdagodott, Niklas Backstrom pedig 33 védéssel érte el szezonbeli első shutoutját. Mikko Koivu, a Wild csapatkapitánya is két gólpasszal vette ki részét a győzelemből, mely a Minnesota sorozatbeli ötödik sikere volt.

Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 0-1

Cory Schneidernek ezúttal nem volt sok dolga a címvédővel szemben, de azt a 20 lövést, ami a kapuját eltalálta, mind hárította, és már hatodik hibátlan mérkőzését jegyezte a szezonban. Mason Raymond első harmadban szerzett találata döntött a meccsen, melyen egyik csapat sem engedett sok teret a másiknak - a Vancouver csupán 13 lövésig jutott. A Kings egymás után másodszor maradt gól nélkül, csütörtökön a Dallas győzte le őket szintén hazai pályán 2-0-ra.

NHL
64. játéknap
Minnesota Wild - San Jose Sharks 2-0
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 5-3
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 0-1
   
Később:  
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres  
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins  
New Jersey Devils - Florida Panthers  
Dallas Stars - Colorado Avalanche  
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets  
Edmonton Oilers - St. Louis Blues