NHL

Góllal tért vissza a New Jersey kapusa - videó

  • MD

Martin Brodeur majd egy hónap után tért vissza a New Jersey kezdőjébe, és duplán gondoskodott róla, hogy emlékezetes maradjon ez a mérkőzés a szurkolók számára. Hatalmas védései mellett ugyanis gólt is szerzett!

Martin Brodeurnek az volt már a harmadik találata az NHL-ben, amivel vezeti a kapusok rangsorát - több más statisztikával egyetemben. Első gólja ugyanakkor "rendes módon" született, a saját térfeléről beemelte a pakkot az ellenfél üres kapujába, míg a második a Philadelphia ellen hasonló körülmények között született, mint a mostani.

Érdekesség, hogy az utolsó öngól, amit kapusnak adtak meg, szintén a két csapat között született. 2011 decemberében Ilja Kovalcsuk passzolt vissza rosszul társának, és a korong becsurgott Johan Hedberg, a Devils cserekapusának hálójába, aki már lement a cserepadra az extra játékosért.

Brodeur mostani találata emberelőnyben született, ezt csak Jevgenyij Nabokov tudja elmondani még magáról. Az orosz kapus még a San Jose Sharks színeiben gazdagodott emberelőnyös góllal 2002-ben a Vancouver ellen.