NHL

Csatárra tett szert a New Jersey

  • MD

A New Jersey Devils és a St. Louis Blues cserét kötöttek pénteken. A Bluesnál létszámfelettivé vált Matt D'Agostini egy feltételes hetedik körös draftjoggal együtt tette át székhelyét Newarkba egy feltételes negyedik körös vagy egy ötödik körös húzásért. A draftjogok a 2015-ös újoncbörzére szólnak.

Lou Lamoriello, a New Jersey Devils általános igazgatója három éve mindenkit meglepett, amikor megszerezte a cserestop előtt Ilja Kovalcsukot az Atlanta Thrashersből. Azóta nem mondhatni, hogy nagy cserékhez asszisztált volna, és ezúttal sem szakította meg a trendet, miután elhozta a létszámfelettivé vált Matt D'Agostinit a St. Louis Bluesból.

Az ellenérték abban az esetben változik, amennyiben D'Agostinit megtartja szezon végeztével a Devils. Ha hosszabbít az Ördögökkel a csatár, akkor a St. Louis Blues a Devils negyedik körös kiválasztási jogával gyarapodik a 2015-ös draftról, ha viszont nem, akkor a Blues küld 2015-ből egy hetedik körös draftjogot, míg a Devilsnek csak egy ötödik körből való cédulát kell átküldenie St. Louisba.

Matt D'Agostini érkezése további alternatívákat biztosít a sérülésekkel bajlódó New Jersey Devilsnek

Lamoriello már nem először csapott le olyan játékosra, aki az idén létszámfelettivé vált csapatában. Korábban a Los Angeles Kingsből hozta el Andrej Loktyionovot, aki egy rövid farmligás kitérő után bebetonozta magát a felnőtt csapat keretébe, és jelenleg az első sort centerezi Kovalcsuk és Adam Henrique között. 14 meccsen öt gólnál és nyolc pontnál jár.

A Devils reményei szerint D'Agostini is hasonlóképpen fogja kibontakoztatni a szárnyait. Lamoriello elmondása szerint egy második-harmadik soros jobb szélsőként tartják őt számon. Bár az idei statisztikái ezt nem is támasztják alá - 16 meccsen gól és gólpassz - a 26 éves francia-kanadai játékos a 2010-11-es szezonban 21 góllal és 46 ponttal zárta az idényt, tehát mindenképpen van benne potenciál.

Egy rövid ideig meg is adatik majd a lehetőség arra, hogy bizonyítson a top sorokban, mivel Dainius Zubrus még mindig hetekre van a visszatérésétől, és újabban Alekszej Ponyikarovszkij is sérüléssel bajlódik, és mindkét játékost a top hat csatár között tartotta számon Pete DeBoer vezetőedző.