Magyar válogatott

Át tudom érezni Juhász helyzetét - Rudolf Gergely

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken Románia ellen játszik zárt kapus világbajnoki selejtezőt, majd kedden Törökországban lép pályára. A 24-szeres válogatott Rudolf Gergely úgy véli, sorsdöntő mérkőzések előtt állnak, csak a hat pont az elfogadható a budapesti és az isztambuli találkozón. A Diósgyőr csatárával hétfőn Telkiben beszélgettünk.

Rudolf Gergely, a magyar válogatott csatára "Jól érzem magam, hál' Istennek minden rendben van velem. Edzem, egyre jobb formában vagyok. A tétmeccsek hiányoznak, de minél többet játszom, annál gyorsabban nyerem vissza a régi formámat" - nyilatkozta Rudolf Gergely a hatharom.com-nak.

A 28 esztendős csatár pályafutását az utóbbi másfél évben sérülések nehezítették, de úgy érzi, jó úton halad. "Az egy év hosszú idő, nem megy egyik napról a másikra a formába lendülés. Túl vagyok egy hosszú alapozáson, most jönnek a tétmérkőzések. Én szeretném a legjobban, ha egy csettintésre olyan állapotban lennék, mint régen voltam. Ez egy hosszú folyamat, ha megpróbálom a lépcsőfokokat átugrani - megpróbáltam -, akkor jönnek az újabb sérülések."

A pénteki összecsapást a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése értelmében zárt kapuk mögött rendezik meg a Puskás Stadionban. A FIFA fegyelmi bizottsága januárban a tavaly augusztusi, Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen történt szabálysértések miatt büntetett. A hazai szurkolók egy csoportja ugyanis antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a találkozón. A FIFA végrehajtó bizottságának döntését a szövetség fellebbviteli bizottsága február 5-én megerősítette, ezért fordult az Magyar Labdarúgó Szövetség a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), azt kérve, hogy az eljárás lefolytatásáig függessze fel a FIFA-ítélet hatályba lépését. A CAS elutasította a kérést.

Az MLSZ fesztivált és közös meccsnézést szervez az Ötvenhatosok terére. A drukkereket a büfék mellett óriáskivetítők várják Budapest egyik legnagyobb közterén. A program már jóval a mérkőzés előtt elkezdődik, 19 órától a Magna Cum Laude zenekar ad koncertet. A mérkőzés 20.30 órakor kezdődik. A részvétel mindenki számára ingyenes.

Mint ismert, a rendkívüli időjárás miatt az MLSZ elhalasztotta az NB I múlt hétvégi, 20. fordulóját. "Nem segítette felkészülésünket a halasztás, de talán frissebbek leszünk attól, hogy nem játszottunk. De nem akarunk semmit sem erre fogni, nem foglalkozunk külső körülményekkel. Így alakult, enélkül kell felkészülnünk a pénteki találkozóra."

Rudolf a nyáron felbontotta szerződését a Genoával, majd Diósgyőrbe igazolt. Úgy gondolja, az NB I erősödött, amit bizonyít, hogy a 24-es válogatott keretből 12-en idehaza futballoznak.

"Erősödött a magyar bajnokság, egyre többen visszatérünk, és vannak olyan fiatal játékosok, akik kopogtatnak az A-válogatott ajtaján. Gondolok itt például Kokóra (Kovács István - a szerk.), aki a Videotonban és a nemzetközi porondon, az Európa Ligában is bizonyította, hogy itt a helye. Bízom benne, hogy egyre több olyan fiatal lesz, aki megüti a válogatott szintet."

"Két olyan játékos, aki meghatározó egyénisége a válogatottnak -
kommentálta Rudolf a sérült Gera Zoltán és a játékhiány miatt mellőzött Juhász Roland hiányát. - Most értük is kell játszanunk, hogy amikor visszatérnek, még versenyben legyünk a második helyért. Jó lenne, ha itt lennének, át tudom érezni, hogy milyen az, ha az ember nem tud ott lenni a pályán. Zolinak mielőbbi gyógyulást kívánok, bízom benne, hogy mihamarabb felépül, Roli pedig visszatér közénk."

Rudolf utolsó négy tétmeccsén gólt szerzett a válogatottban, igaz, közülük a legutolsó már másfél éve volt, a mostani vb-selejtező sorozatban még nem lépett pályára. Most csapattársaihoz hasonlóan győzelmeket vár a következő egy hétben. "Elsősorban ez a két mérkőzés a sorsdöntő számunkra, kizárólag a hat pont az elfogadható, főleg a románok ellen itthon kötelező a győzelem. A törökök ellen sem lesz egyszerű játszanunk a közönségük előtt. Most erre a két meccsre kell koncentrálnunk, nem az ősziekre" - szögezte le a támadó.

[1147875] 2013-03-22 20:30:00 Magyarország - Romániax;