Román foci

Romániában ma még játszottak, de minek

A román labdarúgó-bajnokságban hétfőn két összecsapást is rendeztek, gól egyik meccsen sem született.

Európában a pénteki világbajnoki selejtezők miatt sok országban már nem rendeztek elsőosztályú bajnokikat hétfőn, a román bajnokság 23. fordulójában azonban két összecsapást is játszottak ezen a napon.

A román válogatott pénteken Magyarországgal méri össze erejét a Puskás Ferenc Stadionban a D csoport zártkapus rangadóján. Mindkét bajnokságban írtak ki meccseket hétfőre, nálunk azonban az országot sújtó havazás miatt a teljes forduló törlésre került. Romániában nem kellett mérkőzést halasztani, így lejátszották az FC Brasov-Universitatea Cluj és a CFR Cluj-Rapid Bukarest találkozókat. Sok örömüket azonban a szurkolók nem lelték a meccsekben, ugyanis mindkét összecsapás gólnélküli döntetlennel zárult.

A CFR meccsén például az 50. perc hozta el az első kapuralövést, a kolozsváriak fejében talán már a Fradi elleni vasárnapi stadionbúcsúztató meccs járt, ahol a hétfői találkozóhoz hasonlóan nem léphet pályára a sérüléséből még mindig lábadozó Vass Ádám.

A kolozsvári vasutas csapat a döntetlennel maradt a hetedik helyen, míg a városi rivális Universitatea a 14., még biztos bentmaradást jelentő helyen áll 11 fordulóval a bajnokság vége előtt.