Nemzetközi foci

Világrekord egy román focimeccsen? Három 11-es maradt ki 12 perc alatt!

  • MVB80

A román futball egyik legnagyobb alakja, a Kárpátok Maradojának becézett Gheorghe Hagi nehéz pillanatokat élt át csapata, a Viitorul kispadján a címvédő Astra elleni bajnokin.

Pedig a Viitorul nem is kezdett rosszul, a 13. percben Chitu használt ki másodjára egy ziccert, miután elsőre a védő még menteni tudott, majd hét perccel később Sapunaru ért bele szerencsétlenül egy beadásba, így két góllal elhúzott a Viitorul.

Sőt a vendégek még nagyobb gödörbe taszíthatták volna a bajnokot, de hiába kaptak büntetőt a 31. percben, Chitu lövését Iliev kapus kitolta.

A 37. percben megkapta a javítási lehetőséget Hagi csapata, a bíró még egy tizenegyest befújt, ezúttal Coman vállalkozott a feladatra, ő is a jobb sarkot vette célba, de Iliev megint eltalálta az irányt.

A kapus bravúrjai annyira feltüzelték az Astrát, hogy lendületbe jött a hazai csapat, és Florea közelebb is hozta őket.

És ezzel még nem volt vége az első félidei káosznak, mert az Astra is kapott egy tizenegyest, de Florea a kaput sem találta el.

A három kimaradt büntető és a három gól után a második félidőre kifulladtak a csapatok, így végül 2-1-re győzött a Viitorul, amely hárompontos előnnyel vezeti a tabellát. Az Astrának tíz pont a hátránya, úgyhogy elbúcsúzhat a címvédéstől.

Hagi csapata jó úton jár a bajnoki cím felé

"Ilyen látványosak a meccseink, ami abból adódik, hogy a csapatunk fiatal és tapasztalatlan, a második félidőben például három 1998-as és egy 1997-es születésű játékosom volt a pályán. Megérdemelten vezetjük a bajnokságot, de keményen kell dolgoznunk, hogy nagy csapat legyünk, addig pedig igyekszünk minden mérkőzésből tanulni” – nyilatkozta Hagi, aki nemcsak edzője, hanem alapítója, tulajdonosa és elnöke is a konstancai klubnak, amely csütörtökön a negyedik helyezett Craiova ellen tehet újabb lépést a bajnoki cím felé.

1x2    
Viitorul Döntetlen Craiova
1.90 3.05 3.55