NHL

Steven Stamkos utódja megállapodott a Devilsszel - videó

  • MD

Reid Boucher szenzációs szezonja máris profi szerződést ért a fiatal játékosnak. Boucher az OHL-ben szereplő Sarnia Stingben a hónap elején megdöntötte az NHL tavalyi gólkirályának, Steven Stamkosnak a junior gólrekordját, és a New Jersey Devils hároméves szerződéssel jutalmazta meg a fiatal játékost.

"Nem fér hozzá kétség, hogy egy kiváló szezont fut és azzá a játékossá vált, akivé gondoltuk, hogy válni fog. Mostantól már csak attól függ, hogyan fejlődik tovább" - véleményezte Reid Boucher-t a New Jersey Devils általános igazgatója, Lou Lamoriello. Hogy valóban számoltak-e azzal, hogy Boucher-ből ilyen gólvágó lesz, az sosem fog kiderülni, de a 2011-es draft negyedik körében kiválasztott játékos történelmi formát nyújt az OHL-ben szereplő Narnia Stingsben.

A jelenleg 19 éves Boucher az elmúlt hetekben lett egyre népszerűbb az interneten, miután március elejére már közel állt ahhoz, hogy megdöntse Steven Stamkos, az NHL tavalyi gólkirályának csapatrekordját gólokban. Március 2-án egy 8-7-es győzelemmel meg is döntötte Stamkos 58 gólos csúcsát, és azóta már 62 találatnál jár - a ligában a góllista második helyezettje 14-gyel van lemaradva mögötte.

Boucher profi szerződése csak a 2013-2014-es idénytől lép érvénybe, ugyanakkor ha a csapat idő előtt búcsúzna a rájátszásgból, a farmligában, azaz az AHL-ben még játszhatna idén.

Nem akármilyen játékos nyomdokaiba lépett Boucher, hiszen Stamkos jelenleg is vezeti az NHL góllövő listáját 20 találattal, és az elmúlt három szezonban senki sem szerzett nála több gólt (jelenleg az ideivel együtt 125-nél tart). Ha a fejlődése töretlen maradna, akkor a New Jersey Devils igazi kincset tudhatna a birtokában.