NHL

Sima győzelmével már nyugati negyedik a címvédő

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 50. játéknapjának esti mérkőzésein nem születtek meglepő eredmények. A Los Angeles kiütötte a Calgary, a Montreal és a Pittsburgh folytatták jó szereplésüket, a New Jersey és a Nashville pedig tovább csúsznak lefelé a tabellán.

Los Angeles Kings - Calgary Flames 6-2

Jeff Carter mostanában gondoskodik arról, hogy a Los Angeles Kingsnek ne kelljen a tavalyi évhez hasonlóan gólproblémákkal küszködnie. Carter 13. gólját lőtte az utóbbi 13 mérkőzésén, a címvédő Királyok pedig valósággal kivégezték a Calgary Flamest hazai pályán. Az orosz bekk, Slava Vojnov három assziszttal, Justin Williams pedig góllal és két előkészítéssel vette ki részét a vérengzésből.

Jarome Iginláékat elnyomták a mérkőzésen

A vendégeknél Miikka Kiprusoff sorozatban harmadik meccsén kezdett azok után, hogy sérülés miatt 13 találkozót volt kénytelen kihagyni, de miután bekapta a hatodik gólját 22 lövésből, lecserélték a finn portást. A hazaiaknál Jonathan Quick régi fényében tündökölt 17 védéssel. A győzelemmel a Kings fellépett holtversenyben a negyedik helyre nyugaton a St. Louis Blueszal és a Detroittal.

San Jose Sharks - St. Louis Blues 3-4 h.u.

Vlagyimir Sobotka olyan arcát mutatja mostanában, amihez nem szokhattak hozzá a St. Louis Blues drukkerei - de emiatt egyáltalán nem panaszkodhat senki sem a Zenészeknél. Sobotka pályafutása első mesterhármasával tartotta a lelket a csapatában a rendes játékidőben, a harmadik harmadban ő egyenlítette ki a mérkőzést kétgólos hátrány után, majd a hosszabbításban Patrik Berglund tette fel az i-re a pontot.

A San Jose Sharksnál Antti Niemit 22 védés után lehívták a pályáról, miután 80 másodperc alatt Sobotka kétszer is megtalálta a rést a kapujában, így Alex Stalock védte a vendégek kapuját a hátralévő időben, hibátlanul egészen a hosszabbításig. A Blues sorozatban ötödik győzelmét aratta San Joséban, és a két csapat utóbbi 11 összecsapásából kilencet megnyert a Missouri-együttes.

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 6-3

Bár megszakították hatmeccses vereségsorozatukat az Ördögök a Buffalo ellen csütörtökön, nem tudtak tovább építkezni abból a sikerből. Johan Hedberg ezúttal sem tudott kulcsfontosságú pillanatokban hárítani, így két harmad után már 5-1-re vezetett a Hurricanes. A harmadik harmadban a Devils megpróbálta a lehetetlent, és az újonc Jeff Frazee-vel a kapuban fel is jöttek 5-3-ra, de végül egy üres kapus találattal eldöntötték a hazaiak a meccset.

Jiri Tlusty és Ilja Kovalcsuk is dupláztak a mérkőzésen, Dan Ellis pedig 31 védést mutatott be a hazai oldalon, amivel ő is jelentős mértékben asszisztált a simának tűnő eredményhez. A Devils az utóbbi nyolc mérkőzéséből, melyeken egyszer sem lépett pályára Martin Brodeur hátproblémák miatt, hetet elvesztett, míg a Hurricanes öt győzelemmel büszkélkedhet az előző hat meccsén.

Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 3-4

A Montreal Canadiens tovább folytatja pálfordulását a tavalyi évhez képest. Az újonc Brendan Gallagher a harmadik harmadban törte meg a döntetlen állást, így teljessé téve a Montreal feltámadását kétgólos hátrányból. Michael Ryder két assziszttal folytatta reneszánszát NHL-es nevelő együttesénél, a Montreal pedig már harmadik győzelmét aratta a jelenlegi ötmeccses idegenbeli túrán, melynek végső állomása Floridában lesz vasárnap.

Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins 4-5 szétlövésekkel

Miközben a csoportriválisai küszködnek, a Pittsburgh Penguins tovább szárnyal Sidney Crosby vezérletével. Az NHL arca három év után először játszott Torontóban, ahol rögtön betalált, folytatva ezzel pontsorozatát, mely már hét mérkőzésig vezethető vissza. Bár a Penguins 41-26-ra túllőtte a hazaiakat, James Reimer védéseinek köszönhetően csak a szétlövések döntöttek a győztes kilétéről. A rávezetéseknél sem tűnt el Crosby magabiztossága, és James Neallel karöltve eredményesek tudtak lenni, amivel a Penguins behúzta a második pontot. Ez volt a Pingvinek 11. idegenbeli sikere, ezzel pedig vezetik a ligát.

Phoenix Coyotes - Dallas Stars 2-1

A csendes-óceáni csoport rangadóján az eddig ismeretlennek számító Rob Klinkhammer első NHL-es találata döntött. Az újonc a második harmad közepén talált be, amivel már 2-0-ra elhúztak a hazaiak, később pedig Jaromir Jagr szépített, de Mike Smith ezután megmakacsolta magát, és több gólt nem engedett be. A győzelemmel a Coyotes beelőzte a Dallast és a San Joséval holtversenyben a harmadikok a csoportban.

Nashville Predators - Minnesota Wild 1-2 szétlövésekkel

Nagyrészt csak hideget kapott Ryan Suter első mérkőzésén, azok után, hogy nyáron szabadügynökként elhagyta a Nashville-t. Suter azonban a meccs végén mégis mosollyal távozhatott, hiszen a csapata szétlövésekkel leverte a hazaiakat. A Wild az utóbbi három mérkőzéséből kettőt is megnyert, és idén 3-1 a mérlegük a rávezetésekben. A Nashville eközben kezd lecsúszni, már negyedik vereségüket könyvelhették el az utolsó öt találkozójuk során.

NHL
50. játéknap
San Jose Sharks - St. Louis Blues 3-4 h.u.
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 6-3
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 3-4
Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins 4-5 szétlövésekkel
Phoenix Coyotes - Dallas Stars 2-1
Nashville Predators - Minnesota Wild 1-2 szétlövésekkel
Los Angeles Kings - Calgary Flames 6-2
   
Korábban:  
New York Islanders - Washington Capitals 5-2
Boston Bruins - Philadelphia Flyers 3-0
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 3-0
NHL
Tabella
Csapat LM P Helyezés Csapat LM P
Chicago Blackhawks* 25 45 1. Montreal Canadiens* 25 36
Anaheim Ducks* 23 37 2. Pittsburgh Penguins* 25 34
Vancouver Canucks* 23 28 3. Carolina Hurricanes* 24 29
Los Angeles Kings 23 28 4. Boston Bruins 22 35
St. Louis Blues 24 28 5. Toronto Maple Leafs 26 31
Detroit Red Wings 25 28 6. Ottawa Senators 25 30
San Jose Sharks 23 27 7. New Jersey Devils 25 27
Phoenix Coyotes 25 27 8. New York Rangers 23 26
Minnesota Wild 23 26 9. Winnipeg Jets 24 25
Dallas Stars 24 26 10. New York Islanders 25 25
Nashville Predators 25 26 11. Philadelphia Flyers 26 23
Calgary Flames 23 22 12. Tampa Bay Lightning 23 21
Colorado Avalanche 23 22 13. Buffalo Sabres 25 21
Columbus Blue Jackets 25 22 14. Washington Capitals 25 21
Edmonton Oilers 24 21 15. Florida Panthers 25 20
LM=lejátszott meccs, P=pontszám, *=csoportelső