NHL

Vendégként állította meg a Washington a Winnipeget

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 43. játéknapjának kora esti mérkőzésein a Washington Capitals meglepően simán, 3-0-ra nyert a jó formában lévő Winnipeg Jets otthonában. A Boston kétgólos hátrányból fordítva nyert a Tampa Bay ellen, a Philadelphia az Ottawát gyűrte le, míg a Buffalo Sabres szétlövésekkel diadalmaskodott a New Jersey felett.

Winnipeg Jets - Washington Capitals 0-3

Az éppen magához térő Washington a jó formában lévő Winnipeghez látogatott, és Braden Holtby hathatós segítségének köszönhetően két ponttal távoztak a hideg kanadai városból. Holtby 35 védéssel zárta a meccset, Mike Ribeiro pedig továbbra is üde színfoltot jelent a washingtoni csatároknál, ma góllal és assziszttal vette ki részét a sikerből.

Holtbynak ez volt a harmadik shutoutja a szezonban, a Jets pedig több mint egy év után maradt ismét gólt nélkül. Utoljára tavaly február 5-én, a Montreal nyert hasonlóképpen ellenük 3-0-ra, de akkor idegenben játszott a Winnipeg.

Buffalo Sabres - New Jersey Devils 4-3 szétlövésekkel

Tovább folytatódott a New Jersey Devils vesszőfutása, ezúttal a keleti főcsoport utolsóelőtti csapatának, a Buffalo Sabresnek az otthonában szaladtak bele vereségbe az Ördögök. A találkozón mind a két csapat betalált emberhátrányból, de végül nem tudták dűlőre vinni a dolgot rendes játékidőben.

A gólnélküli ráadást követően jöhettek a rávezetések, és a hazaiak oldaláról mindkét kísérletező betalált a sérült Martin Brodeur helyén védő Johan Hedberg kapujába, míg Ryan Miller hibátlan maradt. Lindy Ruff menesztése óta a Buffalo mérlege 3-2-0, míg a New Jersey az utolsó hét mérkőzésén 1-4-2-es mutatóval bír, aminek köszönhetően a főcsoport éléről lecsúsztak a hetedik helyre.

Philadelphia Flyers - Ottawa Senators 2-1

Teljesült a Philadelphia játékosainak és szurkolóinak az álma, és először a szezon során végre 50%-os mutatón (11-11-1) áll a csapat. Az Ottawa elleni találkozón leginkább a kapusok remekeltek, Ilja Brizgalov 33, a vendég Ben Bishop pedig 39 védéssel abszolválta a meccset. Bishop újabb remeklése azonban ezúttal nem hozott pontot az Ottawa konyhájára, mely február 16 óta nem kapott ki rendes játékidőben mindeddig.

A második harmadban a Flyers két újdonsült gólgyárosa, Jake Voracek és Wayne Simmonds is betaláltak, amire csak Marc Methot tudott reagálni a túloldalról. Voracek az utóbbi nyolc meccsén már 15 pontnál jár, a Flyers pedig az utóbbi hét meccséből ötöt is megnyert, így már playoffot érő nyolcadik helyen tanyáznak.

Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 3-2

Kétgólos előny sem volt elegendő a Tampa Baynek ahhoz, hogy elcsenje a két pontot Bostonból. Steven Stamkos és Alex Killorn emberelőnyös találataival megnyugtató vezetéssel vonulhattak szünetre a Villámok, de ezt követően a Boston emberelőnye is feltámadt, és előbb Tyler Seguin, majd a harmadik harmadban Brad Marchand is betalált emberfórban, utóbbi pedig már az előnyt jelentette a Bocsoknak.

A Bruins így a rajtot tekintve tartja a lépést az Anaheim Ducksszal, Zdeno Charáék az első 18 mérkőzés 14-2-2-es mérleggel abszolválták, és jóval kevesebb lejátszott meccs ellenére is vezetik a  keleti főcsoportot.

NHL
43. játéknap
Philadelphia Flyers - Ottawa Senators 2-1
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 3-2
Buffalo Sabres - New Jersey Devils 4-3 szétlövésekkel
Winnipeg Jets - Washington Capitals 0-3