Birkózás

Las Vegasban lehet az utolsó kvalifikációs világbajnokság

Las Vegas rendezheti meg 2015-ben az olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságot, amely akár az utolsó ilyen vb is lehet a sportág történetében.

A nemzetközi szövetség (FILA) Teherán, Újdelhi, Panamaváros és Szocsi ellenében adta az amerikai kaszinóvárosnak a két és fél év múlva esedékes világbajnokságot, amely a riói játékok kvalifikációs sorozatának első állomása lesz.

"Úgy gondoljuk, az, hogy Las Vegas kapta a rendezés jogát, mindenképpen komoly lépés abban az irányban, hogy jelezzük a világnak a birkózás fontosságát, ez pedig segíthet sportágunk olimpiai helyének megvédésében" - nyilatkozta Nenad Lalovic, a FILA ügyvezető elnöke.

A birkózást a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága múlt kedden törlésre javasolta a 2020-as nyári játékok műsoráról. Ezt követően szombaton a FILA vezető testületének thaiföldi ülésén Raphael Martinetti elnök lemondott posztjáról, s helyét a tisztújításig Lalovic vette át. A sportág vezetői most azon dolgoznak, hogy a NOB végrehajtó bizottságának május végi, szentpétervári ülésén olyan prezentációt mutassanak be, melynek hatására a bizottság javasolja majd a sportág visszakerülését a 2020-as programba.