NHL

Long Islanden gálázott a Flyers

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 31. játéknapjának kora esti óráiban két mérkőzést rendeztek. A New York Islanders hazai pályán kapott hatalmas pofont a Philadelphia Flyerstől, a Szigetlakók 7-0-ra kaptak ki, az Ottawa Senators pedig szétlövésekkel verte idegenben a New Jersey Devilst 2-1-re.

New York Islanders - Philadelphia Flyers 0-7

Két azonos pontszámmal rendelkező csoportrivális csapott össze a New York Islanders arénájában, a Nassau Coliseumban, ám a csoportrangadó végül csak a nevében rejtegetett rangadót, játékban nem. A Flyers már 26 másodperc elteltével betalált Claude Giroux révén, és a narancsmezesek meg sem álltak a hét gólig, teljesen leamortizálva az idén nagy álmokat szövő Szigetlakókat.

Giroux két góllal és egy assziszttal, Jakub Voracek pedig négy előkészítéssel vette ki részét a kiütéses győzelemből, mellyel a Flyers fellépett az atlanti csoport negyedik helyére. Ilja Brizgalov 19 védést bemutatva ért el shutoutot, míg honfitársa, Jevgenyij Nabokov 25 lövésből engedett be hét gólt.

New Jersey Devils - Ottawa Senators 1-2 szétlövésekkel

A New Jersey Devils már korán örülhetett, hiszen a negyedik sora már a második percben felavatta az Ottawa Senators óriási, két méter magas kapusának, Ben Bishopnak a kapuját. A Devils ezt követően is próbálkozott, és az első harmadban 17 lövésig jutottak az Ördögök, de nem sikerült megnyugtató, kétgólos előnyre szert tenniük.

Ami meg is bosszulta magát a végén, hiszen Daniel Alfredsson, a vendégek csapatkapitánya a harmadik harmadban kiegyenlített, majd a szétlövések során egy másik svéd, Jacob Silfverberg jegyezte a rávezetések egyetlen találatát. Az Ottawa így a súlyos Toronto elleni vereség után két ponttal távozott Newarkból, és tartja a lépést a csoporttársakkal az északkeleti csoportban.

Colorado Avalanche - Nashville Predators 6-5

A lehető legrosszabbra időzítette a Nashville Predators cserekapusának, Chris Masonnek a bevetését. A veterán portás ugyanis csapnivalóan rossz napot fogott ki, és másfél harmad után már hat bekapott gólnál járt, ami után Barry Trotz vezetőedző be is cserélte Pekka Rinnét, hogy a kapuban stabilitás jellemezze gárdáját. A finn portás már be is váltotta a reményeket, hiszen mind a tíz lövést hárította, azonban a Predators nem tudta feldolgozni a háromgólos hátrányt, így végül 6-5-re nyertek a hazaiak.

Matt Duchene gólt lőtt és másik kettőt előkészített, Aaron Palushaj pedig szintén három ponttal zárta a gólgazdag derbit. A Colorado kilenc meccs után nyert először a Predators ellen.

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 0-3

Egyelőre semmit nem érez meg James Reimer hiányából a Toronto Maple Leafs, a Juharlevelesek Ben Scrivens hibátlanságának köszönhetően már egymás után második győzelmüket aratták úgy, hogy még gólt sem kaptak. A Toronto ezzel 7-2-0-ra javította idegenbeli mérlegét, ami az 1940-41-es szezon óta a legjobb rajtja a csapatnak.

Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 3-0

A Montreal Canadiens sorozatban negyedik győzelmét aratta, ezúttal a Carolina Hurricanesnek kellett meghunyászkodnia a kanadaiak előtt. Peter Budaj 19 védéssel könyvelhette el szezonbeli második győzelmét és első shutoutját, pályafutása során tizedszer maradt bevetetlen a hálója a szlovák portásnak. Max Pacioretty góllal és assziszttal tűnt ki a mezőnyből, azok után, hogy a hétvégén egy korcsolya megvágta a mellkasát.

Phoenix Coyotes - Calgary Flames 4-0

Nem kímélte fáradt ellenfelét a Phoenix Coyotes. A hazaiak az első és a harmadik harmad elején is gyorsan betaláltak, Mike Smith pedig 30 védéssel lehúzta a rolót a kanadaiakkal szemben, ami már a Phoenix portásának harmadik shutoutja volt az idei szezonban.

Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 3-2

Az Anaheim Ducks megmutatta, hogy képes Jonas Hillerrel is nyerni a kapuban. A svájci kapus először kapta meg a stafétabotot a Ducks kezdőjében sérülése óta, és jelezte kollégájának, Viktor Fasth-nak, hogy nincs még lejátszva a csapaton belüli versengés kettőjük között. Hiller 25 lövést hárított, az Anaheim nagyjai, Corey Perry, illetve Ryan Getzlaf pedig góljaikkal asszisztáltak a sorozatbeli ötödik győzelmükhöz.

NHL
31. játéknap
New York Islanders - Philadelphia Flyers 0-7
New Jersey Devils - Ottawa Senators 1-2 szétlövésekkel
Colorado Avalanche - Nashville Predators 6-5
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 0-3
Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 3-0
Phoenix Coyotes - Calgary Flames 4-0
Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 3-2
NHL
Tabella
Csapat LM P Helyezés Csapat LM P
Chicago Blackhawks* 15 27 1. Pittsburgh Penguins* 16 22
Anaheim Ducks* 15 25 2. Montreal Canadiens* 15 21
Vancouver Canucks* 14 19 3. Carolina Hurricanes* 14 17
St. Louis Blues 15 19 4. New Jersey Devils 16 22
Nashville Predators 16 19 5. Boston Bruins 13 20
Phoenix Coyotes 16 18 6. Toronto Maple Leafs 16 20
San Jose Sharks 14 17 7. Ottawa Senators 16 18
Dallas Stars 16 17 8. New York Rangers 14 17
Detroit Red Wings 15 16 9. Tampa Bay Lightning 14 15
Minnesota Wild 15 16 10. Philadelphia Flyers 17 15
Edmonton Oilers 14 15 11. New York Islanders 15 13
Colorado Avalanche 14 13 12. Buffalo Sabres 16 13
Calgary Flames 14 13 13. Florida Panthers 15 12
Los Angeles Kings 13 12 14. Winnipeg Jets 14 11
Columbus Blue Jackets 16 10 15. Washington Capitals 15 11
LM=lejátszott meccs, P=pontszám, *=csoportelső