Biatlon vb

Tora Berger már harmadik aranyát nyerte Nove Mestóban

  • VNA

Valamennyi lövése célba talált, így nem volt esélye senkinek sem a mezőny egyik legjobb sífutójának tartott Tora Berger ellen.

Szerdán este a hölgyek 15 km-es egyéni versenyével folytatódott a Nove Mestóban zajló biatlon világbajnokság. Az első két lövészet után ugyan még a szlovák Anasztazija Kuzmina állt az élen, ám ő a harmadik sorozatban egyszer-egyszer hibázott, innentől kezdve pedig a végig hibátlan, olimpiai és világbajnoki címvédő norvég Tora Berger vette át a vezetést. A kiválóan futó norvég mind a húsz korongot eltalálta, így fölényesen ,majd egy perces előnnyel szerezte meg a világbnajnoki címet. Berger lövőteljesítményével csak a német Andrea Henkel tudta tartani a lépést, aki végül második lett, a bronzérmes pedig az egyszer hibázó ukrán Valj Szemerenko lett

Az immáron hétszeres világbajnok Tora Berger Nove Mestóban már harmadik vb-címét szerezte meg, hiszen a nyitányon tagja volt az aranyérmes vegyes váltónak, és győzött a 10 km-es üldözéses versenyben is, míg a sprintben előtte második lett. A norvégok eddig parádésan szerepelnek a vb-n, hiszen a hat számból ötöt megnyertek. A 116 főből álló mezőnyben a magyar Szőcs Emőke is szerepelt, aki hét lövőhibával a 92. helyet szerezte meg. Csütörtökön este a férfiak számára rendezett 20 km-es egyéni versennyel folytatódik a 2013-as világbajnokság.

Biatlon világbajnokság - Nove Mesto (CZE) - 15 km női egyéni verseny
1. Tora Berger (NOR) 44:52,5 (0 lövőhiba)
2. Andrea Henkel (GER) +52,7 mp (0)
3. Valj Szemerenko (UKR) +1:42,5 mp (1)
4. Anasztazija Kuzmina (SVK) +1:55,0 mp (2)
5. Vita Szemerenko (UKR) +2:25,9 mp (1)
6. Olga Zajceva (RUS) +2:30,9 mp (2)