NHL

Bostonban nyert a New York Rangers

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 25. játéknapján több csoportelső is elbukott. A Boston hazai pályán kapott ki a New York Rangerstől szétlövésekben, a New Jersey-t a Carolina tréfálta meg, nyugaton pedig az Anaheim tudta elhozni a Chicago fellegvárából a második pontot is.

Boston Bruins - New York Rangers 3-4 szétlövésekkel

Mintha két különböző meccset láthattak volna a kilátogató nézők a Boston Bruins otthonában, a TD Gardenben. Az első felvonás a Rangers dominanciájáról szólt, mely során a vendégek háromgólos előnyre tettek szert a harmadik harmad kezdetéig. A második találkozó Anton Stralman találata után vette kezdetét, ami után a Boston már nem ismert kegyelmet, és még a rendes játékidő alatt kiegyenlítettek a Bocsok.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Rangers több gólos előnyt adott le a Boston ellen, már a szezon elején a Madison Square Gardenben szintén megjárták a poklot a Parkőrök, de akkor is sikerült valahogy mind a két ponttal távozniuk. Ezúttal a szétlövések az ő oldalukra álltak, köszönhetően Henrik Lundqvistnek, aki tovább folytatta remek formáját a rávezetéseknél, és csak egy alkalommal hagyta megrezegtetni a hálóját. A svéd portás így végül 37 védéssel és győzelemmel zárta a napot, és elvárhatja a csapattársaktól, hogy mindenki meghívja őt egy sörre, bár ez az elmúlt években valószínűleg standarddá vált a Rangersnél.

Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 2-3 szétlövésekkel

A nyugati főcsoport két legjobb formájának örvendő csapata találkozott Chicagóban, ahol a hazai Blackhawks megpróbálta az idegenbeli dominanciáját hazai pályán is folytatni. Egy dologgal azonban nem számoltak: a Ducks 30 éves újonc kapusával, Viktor Fasth-tal, aki Jonas Hiller távollétében ismét megkapta a kezdő státuszt a Kacsáknál.

Fasth ezúttal is megbabonázta az ellenfél mezőnyjátékosait, és 28 lövést hárított a rendes játékidő és a hosszabbítás során. A szétlövésekben aztán úgy tűnt, hogy elfogyott a varázslat, mivel Jonathan Toews betalált az első körben, utána azonban két kulcsfontosságú védést mutatott be, miközben Nick Bonino és Corey Perry eredményesek tudtak lenni a túloldalon. Fasth így az első kapus lett Dan Ellis óta, aki első hat kezdő meccsét megnyerte. A Blackhawks rendes játékidőben továbbra is veretlen, csupán harmadszor hullajtottak pontot a szezonban.

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 2-4

Jiry Tlusty gólok tekintetében lemásolta a New York Islanders elleni teljesítményét hétfőről, még ha ezúttal a keleti főcsoport éllovasával szemben is kellett megmérkőzniük. Tlustyék ismét a harmadik harmadban vívták ki maguknak a győzelmet a cseh csatár duplájával.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a végén rezgett a léc, hiszen a Devils lehozta kapusát, Martin Brodeurt az egyenlítés érdekében, de Adam Henrique az üres kapura kihagyta, utána fordulásból Tlusty eldöntötte a mérkőzést. A Canes ezzel befejezte a hatmeccses idegenbeli túráját, melyet 4-1-1-es mérleggel zártak, és aminek köszönhetően immáron vezetik a délkeleti csoportot.

Florida Panthers - Washington Capitals 5-6 h.u.

Vasárnap találkozott utoljára a két csapat egymással, akkor a Washington jégbe döngölte a Floridát, aminek megismétlését hazai pályán a Panthers mindenképp szerette volna elkerülni. A lenullázást sikerült is, de a vereséget nem.

A Floridának több esélye is adatott arra, hogy eldöntse a találkozót, de a Capitals egy pillanatra sem adta fel a találkozót, és rendre egyenlíteni tudott. Pedig a harmadik harmad elején már 5-3-ra is vezetett a hazai együttes, de előbb Eric Fehr, majd a sokat kritizált csapatkapitány, Alex Ovecskin is betalált, így jöhetett a hosszabbítás, amit gyorsan elintéztek a fővárosiak: alig telt el fél perc, Troy Brouwer nyakába ugrálhattak a társak. A Capitals zsinórban második győzelmét aratta, és talán az önbizalmuk is kezd helyrerázódni Ovecskinéknek, amire mindenképp szükség lesz, ha idén playoffba akarnak jutni.

Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 3-4 szétlövésekkel

A Carolina csoportbeli felemelkedéséhez kellett a Tampa Bay elmúlt meccseken nyújtott gyenge teljesítménye is, mely hazai pályán is folytatódott. A Villámok sima vereség előtt álltak két és fél harmad után, amikor már a vendégek három góllal is vezettek, azonban egy őrült utolsó hat percnek hála sikerült kiegyenlíteni Viktor Hedman két góljával, valamint Sami Salo emberelőnyös találatával.

A hazai csatárok azonban be voltak oltva ezen a meccsen a gól ellen, ami a szétlövésekben kiütközött, és Carey Price mind a három hazai kísérletet hatástalanította. Csupán David Desharnais talált be a vendégek részéről, de ez ezen az estén bőven elegendőnek bizonyult. A Tampa Baynek ez volt zsinórban az ötödik veresége.

Ottawa Senators - Buffalo Sabres 2-0

Nem túl kedvező képet kapott arról a Buffalo Sabres, hogy mi történik akkor, ha a legeredményesebb csatáruk, Thomas Vanek sem tud feliratkozni az eredményjelzőre. Történetesen gólig sem jutnak. Az Ottawa elleni csoportrangadón a kanadaiak portása, Craig Anderson lehúzta a rolót 42 védéssel, a Senatorsnak pedig csak egy kétperces periódusra volt szüksége, hogy kialakítsa a 2-0-s végeredményt a második harmadban.

Nashville Predators - San Jose Sharks 1-0 h.u.

Egyre érthetetlenebb, hogy mi folyik a San Jose Sharksszal. A Cápák, miután megnyerték az első hét mérkőzésüket, már sorozatban hatodik vereségükbe szaladtak bele, ami alatt a Nashville elleni volt már a második, hogy 0-0-s rendes játékidő után hosszabbításban kaptak ki. Colin Wilson volt a végzete ezúttal a Sharksnak. A csatár egyébként franchise rekordot érő góltalansági sorozatnak vetett véget: a csapat 176 perce nem talált be Wilson gólját megelőzően.

Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers 2-3

Tavaly több gólzáporos, vízilabda-mérkőzésre emlékeztető összecsapást produkált a Winnipeg és a Philadelphia, de ezúttal megelégedtek a felek az öt gólnál. Ilja Brizgalov a torontói égés után megemberelte magát, és 24 védésével jelentős faktort játszott a Flyers idegenbeli győzelmében, ami csupán a második sikerük volt vendégként a szezonban.

Edmonton Oilers - Dallas Stars 1-4

A Dallas Stars veteránjai egyelőre még túl nagy falatnak bizonyultak az Edmonton ifjú titánjainak - a szezon során már másodszor. Az első találkozón Jaromir Jagr csak hosszabbításban tudta kivívni a győzelmet, de most nem volt szükség a ráadásra, köszönhetően két szerencsés találatnak, amivel sima 4-1-es győzelmet könyvelhettek el. A Dallas egyébként dominálja a két csapat egymás elleni mérlegét, mióta Minnesotából áttették székhelyüket Texasba, a Stars 55-13-4-2-vel áll az Oilers ellen.

Vancouver Canucks - Minnesota Wild 2-1

Ismét elintézte a csoporton belüli legfőbb kihívóját a Vancouver Canucks, amivel a kanadaiak folytatták győzelmi szériájukat, és már sorozatban hatnál tartanak. Roberto Luongo 25 védéssel szépítette tovább hírnevét, melyen a tavalyi idény során számtalan csorba esett, és a kanadai olimpikon 1.45-ös kapott gólátlaga már a második legjobb a szezonban az ottawai Craig Anderson mögött.

NHL
25. játéknap
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 2-4
Boston Bruins - New York Rangers 3-4 szétlövésekkel
Ottawa Senators - Buffalo Sabres 2-0
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 3-4 szétlövésekkel
Florida Panthers - Washington Capitals 5-6 h.u.
Nashville Predators - San Jose Sharks 1-0 h.u.
Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers 2-3
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 2-3 szétlövésekkel
Edmonton Oilers - Dallas Stars 1-4
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 2-1
NHL
Tabella
Csapat LM P Helyezés Csapat LM P
Chicago Blackhawks* 13 23 1. New Jersey Devils* 13 19
Anaheim Ducks* 12 19 2. Boston Bruins* 11 18
Vancouver Canucks* 12 18 3. Carolina Hurricanes* 12 15
San Jose Sharks 13 17 4. Toronto Maple Leafs 13 16
Nashville Predators 13 16 5. Ottawa Senators 13 16
Detroit Red Wings 12 15 6. Pittsburgh Penguins 13 16
Dallas Stars 13 15 7. Montreal Canadiens 12 15
Phoenix Coyotes 13 14 8. New York Rangers 12 14
St. Louis Blues 12 13 9. Tampa Bay Lightning 12 13
Edmonton Oilers 13 13 10. Philadelphia Flyers 14 13
Minnesota Wild 13 13 11. Winnipeg Jets 12 11
Los Angeles Kings 11 10 12. Buffalo Sabres 14 11
Columbus Blue Jackets 13 10 13. Florida Panthers 12 10
Calgary Flames 10 9 14. New York Islanders 12 9
Colorado Avalanche 11 9 15. Washington Capitals 13 9