NHL

A visszavágót is nyerte a Devils a Pingvinek ellen

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 23. játéknapjának késő esti mérkőzésein nem sok babér termett a vendéglátó csapatoknak, egyedül a New York Rangers tudott győzni 5-1-re a Tampa Bayjel szemben. A New Jersey Devils ismét leverte a Penguinst, ezúttal idegenben, és a Chicago is folytatta elképesztő szezonrajtját a Nashville lenullázásával.

Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 1-3

Az atlanti csoport két top csapata alig egy napon belül másodszor is összecsapott, és az egyre növekvő tét csak fokozta az amúgy sem kismértékű rivalizálást a két együttes között. Nem telt el öt másodperc sem, és Ryan Carter, valamint Robert Bortuzzo máris összeverekedtek, amivel sikerült már a meccs elején megalapozni a hangulatot a csoportrangadón.

David Clarkson, a New Jersey csatára szombaton csupán második alkalommal maradt pont nélkül a szezonban, de vasárnap már ismét a Devils vezéregyénisége volt a jégen és az eredményjelzőn is. Bár a mesterhármasról ezúttal is lemaradt, két gólja magáért beszél, amivel immáron kilenc találattal rendelkezik a szezonban, és holtversenyben második a góllövő listán Thomas Vanek mögött.

Ilja Kovalcsuk is betalált a cserekapus Tomas Vokoun hálójába, Johan Hedberg reflexein pedig csak James Neal tudott túljárni a hazai oldalról, így a Devils magabiztosan húzta be az oda-vissza párharc második felvonását Pittsburghben. Az Ördögök zsinórban ötödször diadalmaskodtak, utolsó vereségük pont a Penguinshez köthető, amikor is Sidney Crosbyék 5-1-es sikert arattak ellenük, azóta viszont szárnyalnak Clarksonék.

Nashville Predators - Chicago Blackhawks 0-3

A Blackhawks továbbra sem mutatja jelét, hogy az idegenbeli túrázások megerőltetőek lennének számukra. A Chicago tizedik idegenbeli mérkőzésére készült a Nashville ellen - otthon eddig csupán két alkalommal játszottak - és végül nyolcadik sikerüket jegyezhették Jonathan Toewsék, mégpedig pont egy csoportrivális ellen.

Marcus Kruger és Toews 66 másodperc alatt kétszer is felavatták Pekka Rinne hálóját a második játékrészben, Patrick Kane pedig a harmadik harmadban kialakította a 3-0-s végeredményt. Corey Crawfordnak csupán 17 védést kellett bemutatnia a shutouthoz, ami az első volt neki ebben a szezonban, valamint a hatodik a pályafutása során. A Chicago továbbra sem talált eddig legyőzőre rendes játékidőben, 12 mérkőzés után pedig 10-0-2-es mutatóval vezetik a ligát.

Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 1-3

A Columbus tökéletes ellenfélnek ígérkezett az Edmonton Oilers számára, hogy a kanadai gárda végre véget vessen ötmeccses vereségsorozatának. A hazaiak így sem könnyítették meg az Oilers dolgát, egészen a harmadik harmad végéig 1-1-es döntetlenre állt a mérkőzés, amikor a Columbus emberelőnyhöz jutott.

Magnus Paajarvi a védekezés mellett azonban a támadásvezetéstől sem riadt vissza, és 3:10-zel a vége előtt betalált emberhátrányban. Devan Dubnyk jó formája kitartott a végéig az edmontoni kapuban (39 védés), Sam Gagner pedig üres kapus találatával eldöntötte a találkozó végkimenetelét. Gagner lövése csupán a harmadik edmontoni kapura lövés volt a záró játékrészben, így duplán bosszankodhattak a Kékkabátosok, akik sorozatban harmadik vereségükbe szaladtak bele.

Buffalo Sabres - Boston Bruins 1-3

A Boston Bruins szombati mérkőzése a Tampa Bay ellen elmaradt köszönhetően a környéken tomboló hóviharnak, de vasárnap Buffalóban már ismét jégre szálltak a Bocsok, és a csoportriválison tombolták ki magukat az elhalasztott meccs miatt. Patrice Bergeron, Milan Lucic és Brad Marchand is betaláltak a vendég oldalról, a tartalékkapus Anton Khudobin pedig 25 védést mutatott be, jelentősen asszisztálva ezzel a vendég sikerhez.

A Boston 10 mérkőzés után 17 ponttal áll, ami a franchise történetének legjobb rajtja. A korábbi csúcs 16 pont volt még az 1978-79-es szezonból, amikor a Medvék 7-1-2-vel nyitottak az idényben.

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 5-1

A New York Rangers rettegett első sorát az eddigi gyenge produkció miatt felbontotta a vezetőedző, John Tortorella. Rick Nash végül a második sorban kötött ki Carl Hagelin, illetve Derek Stepan mellett, és a mester eme húzása eddig gyümölcsözőbbnek bizonyul, mint a Marian Gaborik-Brad Richards-Nash trió összerakása volt.

Hagelin duplázott, Rick Nash gólt lőtt, valamint Hagelin első találatához asszisztált, a Rangers pedig könyörtelenül kihasználta az ajándékba kapott korongokat az ellenfél védelmétől. A Parkőrök végül meg sem álltak az öt lőtt gólig, így az utóbbi két hazai mérkőzésen összesítve 9-2-re nyerték a gólpárbajt az ellenfeleikkel szemben. Ez már annak a csapatnak a képét kezdi mutatni, amire sokan vártak a szezon előtt is.

NHL
23. játéknap
Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 1-3
Buffalo Sabres - Boston Bruins 1-3
New York Rangers - Tampa Bay Lightning 5-1
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 1-3
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 0-3
Korábban:  
Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 3-2
NHL
Tabella
Csapat LM P Helyezés Csapat LM P
Chicago Blackhawks* 12 22 1. New Jersey Devils* 12 19
Anaheim Ducks* 11 17 2. Boston Bruins* 10 17
Vancouver Canucks* 11 16 3. Tampa Bay Lightning* 11 12
San Jose Sharks 11 16 4. Pittsburgh Penguins 13 16
Detroit Red Wings 12 15 5. Toronto Maple Leafs 12 14
Nashville Predators 12 14 6. Ottawa Senators 12 14
St. Louis Blues 11 13 7. Montreal Canadiens 11 13
Dallas Stars 12 13 8. New York Rangers 11 12
Edmonton Oilers 12 13 9. Carolina Hurricanes 10 11
Phoenix Coyotes 12 12 10. Winnipeg Jets 11 11
Minnesota Wild 11 11 11. Philadelphia Flyers 12 11
Calgary Flames 9 8 12. Buffalo Sabres 13 11
Colorado Avalanche 10 8 13. New York Islanders 11 9
Los Angeles Kings 10 8 14. Florida Panthers 11 9
Columbus Blue Jackets 12 8 15. Washington Capitals 12 7
LM=lejátszott meccs, P=pontszám, *=csoportelső