NHL

Egy hatalmas potya sem segítette ki a Capitalst a Penguins ellen - videó

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 16. játéknapján a Super Bowl miatt négy matiné mérkőzés került megrendezésre. A Pittsburgh zsinórban harmadszor nyert, a Montreal csoportrangadón diadalmaskodott, a Florida az utolsó harmadban fordított, míg a New Jersey Devils lenullázta az Islanderst.

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 3-6

A Pittsburgh Penguins szupersztárjai kezdenek magukra találni, amit az eredmények mellett az egyéni statisztikák is alátámasztanak. A Pingvinek sorozatban harmadik győzelmüket aratták, de a szokásos Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin duó mellett most Chris Kunitzra is reflektorfény került, miután az utolsó két harmadban mesterhármast szedett össze.

Crosby végül három, míg Malkin két assziszttal zárta az estét, de Tomas Vokoun is duplán örülhetett a győzelem miatt, mivel tavaly még a Washingtont erősítette a veterán portás. Még az is belefért a cseh portásnak, hogy egy hatalmas potyát is beengedjen, miután John Carlson ártalmatlannak tűnő lövése a pálya közepéről úgy pattant meg a palánkon, hogy becsurgott a háló mögé igyekvő kapus mellett a kapuba.

A Penguins zsinórban harmadik sikerét zsebelte be, és az utóbbi öt meccsen csupán egyszer kaptak ki Crosbyék.

Montreal Canadiens - Ottawa Senators 2-1

Nem volt elég, hogy vérbeli kanadai csoportmérkőzést rendeztek Montrealban, még a bírók is gondoskodtak arról, hogy róluk sem feledkezzenek meg az emberek. A Senators Jakob Silfverberg révén szerzett vezetést, de a találat előtt erősen megkérdőjelezhető volt a kapussal szemben elkövetett akadályozás, ami felett viszont szemet hunytak a zebrák.

A Montreal így sem hullajtott pontokat, köszönhetően Max Pacioretty rendkívül erős visszatérésének. A csatárnak előzetesen három-négy hetes pihenőt jósoltak az orvosok, azonban a játékos már 15 nap után rendelkezésére állt a Montrealnak, és kiosztott egy gólpasszt David Desharnais-nek, amivel kiegyenlített a hazai együttes, majd Erik Cole találatával meg is szerezte a végül győztesnek bizonyuló gólt.

Buffalo Sabres - Florida Panthers 3-4

Nem mindennapira sikeredett Brian Campbell "hazatérése" Buffalóba. A Florida Panthers védője karrierje első nyolc évét a Szablyáknál húzta le, mielőtt elcserélte volna őt a menedzsment, vasárnap pedig ő tette teljessé a Florida felállását két gólos hátrányból. Az ismét brillírozó Tomas Vaneknek (1 gól, 2 assziszt) köszönhetően a hazaiak a második harmad elején már 3-1-re vezettek, de a vendégek még a játékrész végéig kiegyenlítettek, majd Campbell a záró felvonás közepén juttatta előnyhöz először a meccs során a Pantherst, ami már kitartott a meccs végéig.

A Florida először nyert egymás után kétszer az új szezonban, és az előző szezonig visszamenőleg hét elvesztett idegenbeli találkozó után tudtak diadalmaskodni újra idegen környezetben.

New York Islanders - New Jersey Devils 0-3

A New York Islanders négy napon belül másodszor is szerette volna legyőzni a csoportrivális New Jersey Devilst, de a cserekapus Johan Hedbergnek hála az Ördögök másodszor is nyerni tudtak Long Islanden a szezonban.

A kapusteljesítményre egyik oldalon sem lehetett panasz, Jevgenyij Nabokov végül 24 védést mutatott be, míg Johan Hedberg 22 védéssel ért el shutoutot. A Devils megmentője Steve Bernier lett, aki az utolsó öt percben 70 másodperc alatt kétszer is betalált, amivel bebiztosította az Ördögök számára a két pontot.

NHL
16. játéknap
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 3-6
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 2-1
Buffalo Sabres - Florida Panthers 3-4
New York Islanders - New Jersey Devils 0-3