Manchester United

Ferguson kilenc év után ismét FA-kupát nyerne

A Manchester United saját közönsége előtt simán, 4-1-re nyert a Fulham ellen, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe az angol labdarúgó FA-kupában.

A két csapatnak ez volt a kilencedik "randevúja" a sorozatban, a Vörös Ördögök a nyolcadik alkalommal jutottak tovább londoni riválisukkal szemben, amely csak egyszer, még 1908-ben ütötte ki az MU-t. Ráadásul a Unitednek jó ómen a Fulham legyőzése, az utolsó két alkalommal, amikor a londiakat hazai pályán megverték a sorozatban, meg sem állt a végső sikerig (1999, 2004). Utóbbi alkalom máig az utolsó kupasikere a gyárvárosiaknak.

"Az FA-kupa nagyon fontos trófea számunkra, közel tíz éve nem nyertük meg. A játékosok kiválóan tették a dolgukat, kényelmesen kézben tartottuk a mérkőzést. Az első félidőben a Fulham sokat birtokolta a labdát és okoztak pár kellemetlen pillanatot nekünk, de ma a teljesítményünk minden szempontból nagyon jó volt" - értékelte Sir Alex Ferguson a mérkőzést.

"Nagyon örültem annak, hogy Wayne (Rooney) gólt lőtt, és Cicha (Hernández) duplázott, plusz ott van a szezonban már 20 gól felett járó Robin van Persie, nagyon jól állunk" - dicsérte csatárait a skót mester.

FA Kupa, 4. forduló (a legjobb 16 közé jutásért):
Manchester United-Fulham 4-1 (1-0)
gólszerző: Giggs (3. - 11-esből), Rooney (50.), Hernández (52., 66.), ill. Hughes (77.)