NHL

A Red Wings veteránjai kitömték a Minnesotát

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) hetedik játéknapján hét mérkőzést rendeztek a ligában. A nap slágere a Detroit-Minnesota rangadó volt, melyet végül a hazaiak nyertek. Az Ottawa elszenvedte első vereségét az új szezonban, a Pittsburgh Winnipegben kapitulált, a Washington pedig megszerezte első pontját a New Jersey ellen, de továbbra is nyeretlen.

Detroit Red Wings - Minnesota Wild 5-3

A Detroit Red Wings tavaly nyáron nagyon szerette volna megszerezni Ryan Sutert a  szabadügynök-piacról, hogy vele pótolja a védőlegenda Nicklas Lidström hiányát. Suter végül kikosarazta a michiganieket, és Minnesotába szegődött, így hát a Red Wingsnek most már csak annyi állt hatalmában, hogy rávilágítsa a védőt, hogy mekkora baklövést követett el.

Ez a lehető legjobban sikerült a két csapat első találkozóján a szezonban, ugyanis a Red Wings veteránjai kitömték Josh Hardingot. Todd Bertuzzi két gólt vállalt a 25 perces időszakból, amikor is a hazaiak öt találatig jutottak. Zach Parisé a túloldalról duplázott, és Ryan Suter is megszerezte első pontját egy assziszt képében a Wildnál, de Jimmy Howard eszén csak háromszor tudtak túljárni, amivel csak szorossá tudták tenni az eredményt, izgalmassá nem.

A Detroit lesajnált védelme egyébként 24 lövést blokkolt a mérkőzésen, mely szintén asszisztált a győzelemhez.

Boston Bruins - New York Islanders 4-2

Egy nappal azután, hogy ellátták a Toronto Maple Leafs baját, a New York Islanders fiaira újabb kihívás várt, ezúttal Bostonban. A fiatal Keith Aucoin vezérletével 2-2-ig tartották is a lépést a 2011-es bajnokkal, de végül a szlovák óriás, Zdeno Chara megtörte az egyenlő állást, és végül kétgólos győzelmet arattak.

A vendégeknél Rick DiPietro majd másfél év után először kezdett a kapuban - a sérülékeny kapus 2011 december 3-án állt utoljára az Islanders szolgálatára, azután pedig az egész szezonját le kellett fújnia ágyéksérülése miatt. A portás 23 védéssel tért vissza a csapatához, de még ez is kevés volt a győzelemhez.

A Boston 3-0-1-re javította mérlegét, tehát még nem maradt pont nélkül az idei szezonban. A két csapat egyébként 100%-os emberhátrány-kivédekezési mutatókkal rendelkezik az első egy hét után, a Bruins mind a 17, míg az Islanders mind a 13 szituációt kivédekezte, amikor megfogyatkozott a létszámuk a jégen.

Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 1-3

Nem tudott visszavágni a Buffalo a Carolinának az egy nappal korábbi vereségért. A Sabres ezúttal hazai pályán próbált meg a Hurricanes felé kerekedni, de a cserekapus Dan Ellis remeklésének hála ez nem sikerült. Ellis 40 védéssel debütált az idei szezonban a Hurricanes színeiben, a hazaiak portása, Ryan Miller pedig 39 hárítást könyvelhetett el.

A találkozó az utolsó öt percre kerekedett ki, amikor is Jay Harrison egy megnyert buli után vágta be a játékszert a hazaiak hálójába, majd Jeff Skinner egy üres kapus találattal biztosította be a sikert. A Hurricanes két elvesztett mérkőzés után kétmeccses győzelmi szériának örvendhet, míg a hazaiak pont ennek az ellenkezőjét mondhatják el magukról.

New Jersey Devils - Washington Capitals 3-2 h.u.

Martin Brodeur közel járt ahhoz, hogy sorozatban második meccsén érjen el shutoutot, azonban a csapata harmadik harmadban nyújtott fegyelmezetlenségéért a francia-kanadai portás statisztikáinak kellett bűnhődnie. A Capitals 0-2-es hátrányból állt fel egy öt a három elleni szituációnak hála, majd Mike Green révén ki is egyenlített az utolsó percekben.

A ráadásban azonban a bírók már nem kegyelmeztek nekik, és kiszórták Greent. A Devils nem tudott élni a hosszabbításban kapott emberelőnyével, de nem sokkal utána Ilja Kovalcsuk révén mégis begyűjtötték a második pontot. Ez volt az orosz klasszis 14. ráadásban lőtt találata, amivel holtversenyben a harmadik az örökranglistán. A Devils a 2002-2003-as szezon óta nem nyert három meccset zsinórban, az volt az utolsó év, hogy az Ördögök elhódították a Stanley-kupát. A Washington már ennyire nem örülhet a szezonkezdetnek, mivel négy meccs után is nyeretlenek a fővárosiak, és csupán egyetlen ponttal szerénykedhetnek.

Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 6-4

A veretlen Ottawa év eleji menetelése Floridában ért véget, miután Ryan Millerék egy gólgazdag találkozón szenvedték el első vereségüket a szezonban. A Buffalo két harmad után még vezetett, köszönhetően a második játékrészben szerzett négy gólnak, de a hazaiak az utolsó harmadban előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést és megszerezték Ryan Malone találatainak hála. Tom Pyatt az utolsó percben üres kapura nem hagyta ki a helyzetét, amivel bebiztosította a Villámok győzelmét.

Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins 4-2

A Pittsburgh Penguins Kanadában igyekezett visszatérni a győzelmi ösvényre, és ha csak egy harmadot játszottak volna le a mérkőzésből, ez sikerült is volna. Sidney Crosby duplája azonban leapadt a második harmad végére, és Ondrej Pavelec nagyszerű védéseinek hála a Winnipeg otthon tartotta a két pontot.

NHL
7. játéknap
Boston Bruins - New York Islanders 4-2
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 1-3
New Jersey Devils - Washington Capitals 3-2 h.u.
Detroit Red Wings - Minnesota Wild 5-3
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 6-4
Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins 4-2
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 0-5