Biatlon

Anton Sipulin nyerte az antholzi sprintet

  • VNA

Az orosz Anton Sipulin győzelmével ért véget az olaszországi Antholzban a férfi sílövők 10 km-es sprint versenye.

Az ideális időjárási körülmények között (igaz 1600 méteres tengerszint feletti magasságon) rendezett futamon az orosz biatlonos 13 másodperccel előzte meg a második lövészet után nagyot sífutó norvég Emil Hegle Svendsent. A győzelmet végül az döntötte el, hogy Sipulin nem hibázott a lövészet során, míg Svendsen csak kilencszer találta el a célt a tízből. A váltóban olimpia bronzérmes és világbajnoki ezüstérmes Sipulin harmadszor nyert versenyt pályafutása során a Világkupa sorozatban.

A 13.000 néző előtt rendezett mai verseny különlegessége az volt, hogy az a Sipulin győzött, aki a csütörtöki női sprintet megnyerő - igaz már szlovák színekben versenyző - Anasztazija Kuzmina testvére. A testvérpár mindkét tagja elsősorban hibátlan lövészetének köszönhette a győzelmet a legrövidebb távon. "Antholz mindig is a kedvenc helyszínem volt, általában jól szoktam szerepelni itt. A magaslathoz való alkalmazkodás nem jelentett különösebb gondot. A testvérem jó szereplése még egy plusz motivációt jelentett számomra" - nyilatkozta a futam után a boldog győztes.

Biatlon Világkupa - Antholz (ITA) férfi sprint 10 km
1. Anton Sipulin (RUS) 22:45,8 0+0 lövőhiba
2. Emil Hegle Svendsen (NOR) +12,8 mp 1+0
3. Jakov Fak (SLO) +20,4 mp 0+1
4. Andreas Birnbacher (GER) +21,1 mp 0+0
5. Jevgenyij Garanicsev (RUS) +36,6 mp 1+0
6. Martin Fourcade (FRA) +38,0 mp 0+1

A verseny 101 indulója között ezúttal nem volt magyar versenyző. Az összetett Világkupában vezető francia Martin Fourcade számára jól indult ugyan a verseny, de a második lövészetben lekövetett hibája miatt végül nem tudott felállni a dobogóra. Az antholzi hétvége szombaton az üldözéses versenyekkel folytatódik a férfiak és a nők számára is.

Az összetett Világkupa állása 13 egyéni verseny után
1. Martin Fourcade (FRA) 602 pont
2. Emil Hegle Svendsen (NOR) 543 pont
3. Jevgenyij Jusztyugov (RUS) 452 pont
4. Dmitrij Malisko (RUS) 445 pont
5. Jevgenyij Garanicsev (RUS) 395 pont
6. Jakov Fak (SLO) 393 pont