Videoton

Kiemelkedő éven vagyok túl - Gyurcsó Ádám

A Videoton fiatal középpályása, Gyurcsó Ádám a klub hivatalos honlapjának adott interjúban elmondta, akár még az első helyre is odaérhet a csapat a bajnokságban.

"Kiemelkedő éven vagyok túl, hiszen számomra már az is meglepetés volt, hogy januárban visszajöhettem a Vidihez Kecskemétről, ahol fél évig kölcsönben szerepeltem. Aztán tavasszal sikerült bizonyítanom a szakmai stábnak, hogy helyem van a csapatban. Ennek volt köszönhető, hogy a nyár elején behívtak a válogatottba, ahol rögtön pályára is léphettem, sőt győztes gólt lőttem Csehország ellen. Az őszi szezonban pedig egy csodálatos Európa Liga-menetelésben volt részünk, szóval azt hiszem, bármikor nagyon jó szívvel fogok visszaemlékezni erre az évre" - értékelte az évet Gyurcsó Ádám a vidi.hu-nak.

"A szakmai stábnak és a játékosoknak is hatalmas munkája van abban, hogy idáig eljutottunk az EL-ben. A megfelelő intenzitású edzések elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy a nálunk magasabban jegyzett csapatok ellen végig bírjuk a küzdelmeket. Többször előfordult, hogy a bal szélen kaptam lehetőséget, ami egyáltalán nem okozott problémát. Akármelyik oldalon is játszottam, megpróbáltam a maximumot nyújtani védekezésben és támadásban is, ez az esetek többségében úgy érzem, sikerült is. Mindkét oldalon mások a lehetőségek, jobbról remekül lehet beadni, balról pedig befelé cselezni és lőni" - tette hozzá a középpályás.

"Az év legemlékezetesebb meccsei számomra elsősorban azok, amelyeken gólt szereztem, így például a Haladás elleni hazai találkozó, ahol kettőt is sikerült rúgnom. De az összes EL-meccset is meg kell említenem, még azokat is, amelyeken vereséget szenvedtünk, mert olyan új közegben játszhattunk, ami felejthetetlen élmény marad a csapat minden tagjának. A saját jövőmről azt gondolom, a legfontosabb, hogy a Vidiben minél több lehetőséget kapjak, és ezáltal tovább fejlődjek. Ha ez megtörténik, akkor idővel nekem is nagy vágyam, hogy külföldön is kipróbálhassam magam. Ugyanakkor semmi esetre sem szeretnék kapkodni, nagyon jól érzem magam a Vidinél, Magyarországon belül a lehető legjobb helyen vagyok. A csapattal pedig egy tavalyihoz hasonló, kitűnő téli felkészülés után a Ligakupát és a Magyar Kupát szeretnénk megnyerni, a bajnokságban pedig minél jobb helyen végezni. Annak ellenére, hogy elég nagy a Győr előnye, még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa, egy jó hajrával mi is odaérhetünk az első helyre" - tekintett előre Gyurcsó Ádám.