Serie A

Matri húzta ki a csávából Juventust

A Juventus 3-1-re győzött a Cagliari vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának pénteki mérkőzésén. Az eredmény sima meccset sejtet, ám a címvédő sokáig szenvedett, Arturo Vidal büntetőt hibázott, majd a csereként beállt Alessandro Matri mentette meg a torinóiakat.

Parmába látogatott a címvédő Juve az év utolsó fordulójában, ahol a Cagliarival csapott össze - a kiscsapat rendezési hiányosságok miatt volt kénytelen elköltözni saját stadionjából.

A várakozásoknak megfelelően a vendégek irányították a játékot, aztán a 15. percben Sau ütközött össze Vidallal, a játékvezető büntetőt ítélt, amin a hazai játékosok is meglepődtek. Pinilla kíméletlenül bevágta a tizenegyest (1-0).

A folytatásban rengeteg szabálytalanság tarkította a mérkőzést, a Cagliarinak három védője is besárgult a szünetig. Ivo Pulga együttese foggal-körömmel őrizte ez előnyét, a torinóiak kínlódtak. A 39. percben Astori rántotta le Quagliarellát, megadható lett volna a büntető, ráadásul a védőnek volt már sárgája, ám Antonio Damato sípja néma maradt. A félidő végén Pirlónak volt egy távoli lövése, amit elnyelt Agazzi.

A játék a második félidőben is a "hazaiak" térfelén folyt, a 47. percben Marchisio kapáslövésénél Agazzi bravúrral hárított. Antonio Conte beküldte a pályára Alessandro Matrit, a 64. percben tüzijáték volt a Cagliari kapujánál: Bonucci a felső lécre fejelt, Matri lövését Agazzi vádte, majd az újabb sarokrúgás után Asamoah fejelt mellé. Érkezett Mikro Vucsinics is a pályára, a Juve pedig nagy lehetőséget hagyott ki: a sokadik gyanús esetnél Damato befújta a büntetőt, ám Vidal a kapu fölé bombázta a tizenegyest.

A 75. percben Matri végül egyenlített: Vicsinics lövése még kijött Agazziról, a kipattanót Matri vágta be (1-1). Három perccel később duplázhatott volna Matri, de Agazzi vetődött a löketére. A 89. percben Asamoah fejesénél a gólvonalról szedte ki a labdát a Cagliari kapusa, majd Vucsinics  passzolt a kapu mellé. Matri előbb luftot rúgott, aztán a hosszabbításban begyötörte a győztes gólt: Nené adott ajándéklabdát Vucsinicsnek, aki továbbított Matrihoz, a támadó a hálóba helyezett Agazzi mellett (1-2). A Cagliari szétesett, Vucsinics ziccerből adta meg a kegyelemdöfést (1-3).

A listavezető nagyon megszenvedett a három pontért, végül 3-1-re győzött, és a magabiztos előnnyel vonulhat a rövid téli pihenőre. A Cagliari immár nyolc forduló óta nyeretlen.

Serie A, 18. forduló:
Cagliari-Juventus 1-3 (1-0)
gólszerző: Pinilla (16. - 11-esből), Matri (75., 92.), Vucsinics (95.)
 
Korábban:
Pescara-Catania 2-1 (1-1)
gólszerző: Celik (23.), Togni (90+5.), ill Barrientos (35.)
 
Szombaton:
Internazionale-Genoa 12.30
Atalanta-Udinese 15.00
Bologna-Parma 15.00
Palermo-Fiorentina 15.00
Sampdoria-Lazio 15.00
Siena-Napoli 15.00
Torino-Chievo 15.00
AS Roma-Milan 20.45