Serie A

Nem is létezhet akkora csoda, amelyre Ribéryék készülnek?

  • varin

Bergamói döntetlenjével a Salernitana óriásit lépett a bennmaradás felé. Szardínián pedig elkezdhetnek cidrizni.

Így is állt a Serie A...

31-32 forduló elteltével, vagyis néhány héttel a szezon vége előtt ezelőtt bátran kijelenthettük, egy dolog biztos a Serie A-ban: az újonc és tulajdonosváltáson átesett Salernitana kiesett. Egész évben Ribéryék tűntek a leggyengébb láncszemnek, nem látszódott, hogy lehetne 3 gyengébb csapat náluk a ligában (talán a Veneziát leszámítva), így a realitások azt mondatták velünk, hogy a 18. hely elkerüléséért a Genoa és a Cagliari küzd majd meg. Ám Davide Nicola csapata nem azért jutott fel a legjobbak közé, hogy feladja.

{"headTitle":"Melyik csapat esik ki a Serie A-ból?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-05 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Genoa","odds":"1.062","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Venezia","odds":"1.071","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Salernitana","odds":"1.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Cagliari","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Már többször is cikkeztünk a salernói hősökről, akik zsinórban három győzelmet aratva (Sampdoria, Udinese, Fiorentina) sokkolták riválisaikat és régen látott csodára készülnek. Erre pedig minden esélyük meg is van, hiszen a sorsolásuk kiváló, így a következő napokban megcsinálhatják saját szerencséjüket. A hétfői, Atalanta elleni 1-1-et követően ugyanis csak olyan meccset játszanak, ahol vagy favoritok vagy bőségesen van esélyük a győzelemre.

Négy mérkőzés vár még ugyanis a Salernitanára, melyek közül hármat ráadásul az Arechi Stadionban rendeznek. Eközben a legnagyobb rivális Cagliari például azt az Intert fogadja majd, amely számára minden pontvesztés tragédiával ér fel, ráadásul Walter Mazzarriék az utolsó nyolc meccsükön 3 egységet szereztek.

A két csapat hátralévő sorsolása
Forduló Salernitana (26) Cagliari (28)
20. Venezia -
36. Cagliari @Salernitana
37. @Empoli Inter
38. Udinese @Venezia

Mint az a sorsolásból is látható, ha a Salernitana a következő két meccsén legalább 4 pontot szerez, megelőzi a Cagliarit, ám ennek eloszlása sem mindegy. A majdnem biztos kieső Venezia ellen muszáj otthon tartani a 3 pontot, ebben az esetben pedig már egy döntetlen sem lenne rossz a szárdok ellen, hiszen maradna a 17. helyen a Salerno, noha az egymás elleni eredményük és a gólkülönbség a szigetlakóknak kedvezne.

Nicoláék viszont bőven matekozhatnak úgy, hogy egy Cagliari elleni remit követően képesek lesznek a következő két meccsükön legalább annyi pontot szerezni, mint a rivális, példának okáért ha az Empolit legyőzik, az egy milánói siker esetén már fix bennmaradást is érne.

Ami biztos, hogy a Salernitana olyat produkál az elmúlt hetekben, amire senki sem számított. Semleges szurkolóként csak sajnálni lehet Mario Pasalic hajrábeli gólját hétfő estéről, hiszen ez a csapat megérdemelné a bennmaradást, az olasz futball fanatikusai körében pedig nem túl nagy népszerűségnek örvendő Mazzarri pedig a kiesést.

Csütörtökön tehát Salernitana-Venezia, melyre naná, hogy külön beharangozóval és tippekkel is készülünk.

356721