Olasz Kupa

Kiütésre fel! - tipp az Atalanta kötelezőjére

  • varin

Eddig rendkívül szorosak voltak a kupameccsek Itáliában, ám ez a trend aligha folytatódik Bergamóban.

Nyolcaddöntőihez érkezett az Olasz Kupa idei kiírása, ebben a körben pedig már a kupacsapatok, vagyis a Lazio, a Roma, az Atalanta, a Juventus, a Napoli, az Inter és a Milan is érdekeltek. Mi most a két csütörtöki találkozó közül az Atalanta-Cagliari csörtét vesszük górcső alá, amelyen a papírforma szerint sima hazai siker várható.

{"headTitle":"Atalanta-Cagliari","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-14 21:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Atalanta","odds":"1.23","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"6.49","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Cagliari","odds":"13.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Nehéz elképzelni, hogy bármelyik fél igazán komolyan vegye ezt a meccset, kisebb gondjuk, feladatuk is nagyobb most a Coppa Italiánál. A bergamói alakulat remek formában van, szinte kisiklás nélkül hozza a kötelező győzelmeket, amely már az ötödik helyig repítette fel Gasperini fiait. Ez különösen a Gómez-balhé után nagy szó, így a kék-fekete gárda lassan újra az a rettegett csapat lesz, amely tavaly is volt.

A Cagliarinál ezzel szemben nyoma sem lehet hurráhangulatnak. A szárd csapat botrányos formában van, az utolsó tíz bajnokiján négy pontot szerzett, így a legkevésbé sem hiányzik most ez a bergamói kirándulás Di Francesco gárdájának.

Sorra érik a pofonok a szigetlakókat, hiszen ebben a szériában a Speziát, a Veronát, a Parmát, az Udinesét, a Beneventót és a Fiorentinát sem sikerült legyőzni, és ha azt nézzük, hogy hétvégén Nainggolanék a listavezető Milant fogadják, még rosszabb lehet a helyzet. Ugyan Di Francesco mester - némileg az állását is féltve - elmondta, messze nem olyan rossz a helyzet, mint azt a széria mutatja, ez csak ideig-óráig lehet kifogás, hiszen például Rolando Marant tavaly 12 nyeretlen meccs után távolították el a kispadról úgy, hogy a Cagliari még így is középcsapatnak számított.

Kupacsatáról lévén szó, masszív rotálás várható, habár Gasperininek még nem kell a BL-re gondolnia, hiszen a nemzetközi kupasorozatban való szereplés még odébb van. Az előzetes kezdők alapján inkább a hátsó sorban lehet csere a bergamói csapatnál, míg a Cagliarinál inkább várhatóak cserék a "személyzetben".

Az Atalanta parádés formában van, így a győzelemhez nem férhet kétség. A kék-feketék az utolsó négy hazai meccsükön 15 gólt szereztek, míg a Cagliari októberi kirándulása egy 5-2-es végeredményt hozott. Érdemes lesz figyelemmel kísérni a kezdőcsapatokat, de ha Gasperini nem rendez hatalmas pihentetést, akkor sima meccsre van kilátás, amely már az első félidőben el is dőlhet.

{"headTitle":"Atalanta-Cagliari","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-14 21:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. félidő Atalanta -0.75","odds":"1.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3475233] 2021-01-14 21:15:00 Atalanta - Cagliarix;