Síugrás

Megint egy keresztszalag-sérülés babrált ki az osztrák ugróval

  • VNA

Hihetetlen peche van az osztrákok síugrójának, David Zaunernek, akinek ezúttal a jobb térdében szakadt el a keresztszalagja.

A finn Janne Happonen lillehammeri balesete után egy másik síugrónak is elszakadt a keresztszalagja. Az osztrák David Zauner számára a lehető legrosszabbkor érkezett a sérülés, hiszen éppen jó úton haladt a rehabilitációban egy korábbi hasonló sérülés után. Az előzetes MRI vizsgálatok szerint a 27 éves ugrónak most a jobb térdének első keresztszalagja szakadt el, hasonló módon, mint ahogy 2010 novemberében a bal térdén is megsérült.

"Nagyon bosszantó számomra a sérülés, hiszen kezdtem volna formába lendülni a hosszú kihagyás után. Nem friss sérülésről van szó, de csak most sikerült észrevenni és diagnosztizálni. Sajnos úgy néz ki, hogy elkerülhetetlen lesz a műtét" - panaszolta el fájdalmát Zauner, aki vélhetően fél évet lesz kénytelen kihagyni, így a 2012/13-as Világkupa szezonban nem láthatjuk versenyezni. Zauner másfél hete már a remekül szerepelt a Kontinentális Kupában, ahol Almatyban sikerült két harmadik helyet szereznie.