Premier League

Benítezzel gólképtelen a Chelsea, a Spurs Bale vezérletével legyőzte a Liverpoolt

A Tottenham Hotspur 2-1-re legyőzte a Liverpoolt az angol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának rangadóján. Megszakadt Gera Zoltán csapatának, a West Bromwich Albionnak győzelmi sorozata, a Chelsea egy pontot szerzett a Fulham ellen, az Arsenal az Everton vendégeként ikszelt.

Chelsea-Fulham

A Kékek szurkolói új módszert találtak ki Rafa Benítezzel szembeni ellenszenvük kifejezésére: néma csenddel tüntettek a Stamford Bridge-en. Csnedesen telt el az első félidő, Davis Luiznak volt egy kaput jó öt méterrel elkerülő szabadrúgása, aztán a hajrában volt az első kaput erő lövés,, Azpilicueta jobb oldali beadásával Fernando Torres fordult kapura nyolc méterről, de Schwarzer védeni tudott. Nem sokkal később a másik oldalon Hugo Rodallega 23 méterről tüzelt, de Cech ölébe érkezett a labda.

A színvonal a folytatásban sem verte az eget, a Fulham szívósan védekezett. A meccs végén ébredt fel a hazai gárda, de már késő volt. A végén Torres elesett Aaron Hughesmellett, de elmaradt a tizenegyes. Rafa Benítezzel két meccs után nyeretlen és gólképtelen a Chelsea, amit óriási füttykoncert fogadott a nézőtéren.

Liverpool-Tottenham

Gareth Bale-show-t hozott az első félidő a White Hart Lane-en: a Vörösök képtelen voltak tartani a balszélsőt. Az első percekben még a hosszú sarok mellé lőtt a walesi, az 5. percben szabadrúgását kibokszolta Reina, az arra lecsapni készülő Defoe elől üggyel-bajjal tudtak tisztázni a védők. A 7. percben Bale ismét megiramodott a bal szélen, középre tálalt, Aaron Lennonról lemaradtak a védők, a játékos pár lépésről passzolt a hálóba (1-0).

Suárez a 9. percben egyenlíthetett volna, ám 16 méteres lövését védte Lloris, majd Henderson hagyott ki egy ziccert. Az első negyedóra végén a gólpassz után betalált Bale: 28 méterről, szabadrúgásból tekert a jobb alsóba, Pepe Reina a másik irányba mozdult (2-0).

A Liverpool próbálkozott, de helyzetei inkább a Spursnek voltak. A második félidő közepén tudott szépíteni a Pool: Shelvey jobb oldali szöglete után Gerrard fejelt balról, kiszorított helyzetből, Lennon a gólvonalról akarta kivágni a labdát, pechjére Bale-t találta arcon, a labda a hálóba került (2-1). A 80. percben Agger harcolt nagyot a hazai védőkkel, jobbról, az alapvonaltól ollózva adott középre, Suárez hat méterről a kapu fölé lőtt. A hajrában a Liverpoolé volt, Enrique a 16-osoj kívülről bombázott, a labda egy hazain változtatott irányt és alig ment a jobb alsó mellé. Suárez lábára ráléptek a büntetőterületen belül, de Phil Dowd sípja néma maradt. A Tottenham a West Ham után a Liverpoolt is legyőzte, a Vörösök nyolc forduló után kaptak ki ismét, ráadásul immáron több mint négy éve nyeretlen a White Hart Lane-en.   

Everton-Arsenal

A hírek szerint már a januári átigazolására készülő Theo Walcott már az első percben megszerezte a vezetést az Ágyúsoknak: egy tanári kontra végén Ramseytől kapta vissza a labdát és balról, nyolc méterről lőtt a hosszú sarokba, a labda Tony Hibberten is pattant (0-1). A folytatásban egy sérülés miatt idegeskedhetett Arsene Wenger: Koscielnyt a 4. percben le kellett cserélni. A félidő közepe felé felébredt az Everton és a 28. percben egyenlített: a vendégek eladták a labdát, Fellaini 18 méterről a jobb alsóba durrantott (1-1). A félidő végén Jelavic puskázott egy nagy lehetőséget, amikor 13 méterről a kapu fölé lőtt.

A második felvonásban az Everton nyomott, Distin fejesénél bravúrral kellett védnie Szczesnynek. A vendégeknél Giroud szintén fejjel veszélyeztetett, alig ment a labda a bal felső mellé. A hajrára lecsendesedett a meccs, az Everton és az Arsenal is zsinórban másodszor ikszelt.

A többi mérkőzésen

A forduló előtt harmadik helyezett West Bromwich Albion Walesbe látogatott, Gera Zoltán nélkül, a válogatott csapatkapitányát nem nevezte a keretbe Steve Clark. A Swansea bő tíz perc alatt kétgólos előnyre tett szert: előbb a házi gólkirály Michu lőtt az ötösről a hálóba (1-0), majd Pablo Hernández bal oldali beadását Wayne Routledge segített szintén pár méterről a kapuba (2-0). A 39. percben Benjamin Davis jobbról tette be középre a labdát, Routledge kissé jobbról, nyolc méterről helyezett a hálóba (3-0). Romelu Lukaku életben tartotta a vendégeket, az első félidő hosszabbításában egy szöglet után a továbbcsúsztatott labdát az ötösről, kapásból vágta a bal alsóba (3-1). Az eredmény nem változott a második félidőben, a West Brom zsinórban négy győzelem után kapott ki.

A Newcatle a Stoke City otthonában sem tudott kimászni a gödörből. A Szarkák sokáig vezettek, de a hazaiak  négy perc alatt két gólt szereztek és 2-1-re diadalmaskodtak. A Newcastle zsinórban sorozatban kapott ki.

Premier League, 14. forduló:
Chelsea-Fulham 0-0
 
Everton-Arsenal 1-1 (1-1)
gólszerző: Fellaini (28.), ill. Walcott (1.)
 
Southampton-Norwich City 1-1 (1-1)
gólszerző: R. Lambert (33.), ill. Snodgrass (45.)
 
Stoke City-Newcastle United 2-1 (0-0)
gólszerző: Walters (81.), Jerome (85.), ill P. Cissé (47.)
 
Swansea City-West Bromwich Albion 3-1 (3-1)
gólszerző: Michu (9.), Routledge (11., 39.), ill. Lukaku (45+2.)
 
Tottenham Hotspur-Liverpool 2-1 (2-0)
gólszerző: Lennon (7.), Bale (16.), ill. Bale (72. - öngól)
 
Később:
Wigan Athletic-Manchester City 21.00
Manchester United-West Ham United 21.00
 
Kedden játszották:
Aston Villa-Reading 1-0 (0-0)
Sunderland-Queens Park Rangers 0-0