Manchester United

Anderson volt a fordításunk kulcsa - Ferguson

A második félidő elején hátrányba került, de aztán nyolc perc alatt három gólt szerezve fordított a Manchester United a Queens Park Rangers otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján, sikerével pedig a tabella élére ugrott.

"Azt hiszem, Anderson beállása változtatta meg a játék képét. Onnantól kezdve 10-15 percen keresztül a valódi Manchester Unitedet láthattuk a pályán. A QPR nagy hittel futballozott, de erre számítottunk, ez mindig is jellemző egy csapatra menedzserváltás után. Természetesen frusztráló, hogy megint mi kaptuk az első gólt. Akkor felébredtünk és elszántan játszottunk, emellett gyorsabbak voltunk ez ellenfélnél, ez jelentette a különbséget" - fogalmazott Ferguson.

Sir Alexnél természetesen rákérdeztek arra, miért nem a kezdőben szerepelteti a brazil középpályást. "Mindannyian szeretnének játszani...Több csapatra való, nagyszerű játékosaink vannak. Anderson ma kivette a részét a sikerből, nem hagyott minket cserben. Jonny Evans is képes erre, de ő csak a mostani szezonban vált gólerős középhátvéddé. Nem példa nélküli ez, Vida (Nemanja Vidics) és Steve Bruce is gólerős védő volt. Nagy öröm, ha van egy ilyen védő a csapatban."

A Vörösök második gólját a bélbetegséggel küzdő, nemrég visszatérő Darren Fletcher szerezte fejjel."Ma mindenki elégedett lehet Darrennel. Hosszú utat járt be, és hosszú idő után kétszer is szerepeltethettem egy héten, de ezt nem fogjuk rendszeresíteni. Mégis örömteli, hogy ilyen formában tért vissza."

Premier League, 13. forduló:
Manchester United-QPR 3-1 (0-0)
gólszerző: Evans (64.), Fletcher (68.), Hernández (71.), ill. Mackie (52.)