Szánkósport

Német siker, mégis szenzáció született Iglsben

  • VNA

A favorit, Tatjana Hüfner még a dobogóra sem került, mégis kettős német siker született a női szánkósok idei első versenyén.

A szánkósok számára az ausztriai Iglsben kezdődött el a 2012/13-as Világkupa szezon. A női versenyt nagy meglepetésre a német Anke Wischnewski nyerte meg, aki az első futamban pályacsúccsal került előnybe. A 34 éves német szánkós számára ez volt karrierje második Világkupa-győzelme - az elsőt nyolc évvel ezelőtt szerezte meg. "Borzasztóan boldog vagyok, elégedett vagyok a szezon kezdéssel. Nem akarok mindig harmadik vagy negyedik lenni. A szánkóm rendben van és én is jó állapotban kezdtem meg az évet" - nyilatkozta Wischnewski a futam után.

Az innsbrucki jégkatlan amúgy az egyik kedvencének számít, hiszen karrierje eddigi legnagyobb sikerét (vb-2. hely) éppen itt érte el 2007-ben. A fő esélyes, Tatjana Hüfner mindkét futamban rontott, így végül a negyedik hellyel kellett megelégednie. A kettős német sikerhez így Natalie Geisenberger járult hozzá, aki 0,074 másodperccel kapott ki, a bronzérem pedig végül a kanadai Alex Gough nyakába került Iglsben.