Szánkósport

Gough megint odavágott a németeknek

  • VNA

A szezon harmadik Világkupa versenyén meglepetés született a női szánkósoknál, Calgaryban ugyanis a kanadai Alex Gough győzött.

Szombatra virradóra a kanadai Calgaryban rendezték a szezon harmadik versenyét a női szánkósoknál, ahol az utóbbi évtizedben fényes sikerekhez szokott német szánkósokat kellemetlen vereség érte. Ezúttal ugyanis a hazai pályán szereplő Alex Gough győzött, aki 0,112 másodperccel előzte meg az olimpiai bajnok Tatjana Hüfnert. A dobogó harmadik fokára az orosz Tatjana Ivanova állhatott fel, mögöttük pedig további három német szánkós (Martini, Wischnewski és Geisenberger sorrendben) végzett.

Gough volt az, aki a tavalyi évben megszakította a német női szánkósok 13 éven és 105 Világkupa versenyen át tartó sikerszériáját a Világkupában. Most saját pályáján (itt edz elég gyakran) nem volt kérdés, hogy a kanadai győz, aki mindkét futamban a legjobb időt teljesítette. Az összetett Világkupában a német Hüfner vezet (270 pont), Gough (230) és a legutóbb a kanadai Whistlerben győztes Natalie Geisenberger (210 pont) előtt.A szánkó Világkupa a hölgyek számára január első hétvégéjén a németországi Königssee-ben folytatódik.