Szánkó-vb

Közel volt a meglepetés, de végül Hüfner a világbajnok

  • VNA

Az első futam után még az orosz Ivanova vezetett, de végül a favorit, Tatjana Hüfner nyerte a női szánkó világbajnokságot.

Az altenbergi szánkó világbajnokság záró napján vasárnap délelőtt a női versenyt rendezték. A toronymagas favorit németek számára hatalmas meglepetéssel indult az első futam, hiába ért el ugyanis legjobbjuk, Tatjana Hüfner új pályarekordot (52,183) az altenbergi pályán, ez sem volt elég neki a vezetéshez, hiszen az orosz Tatjana Ivanova ezt is túlszárnyalta (51,161). A nyáron ujjtörést szenvedő orosz így aranyesélyessé lépett elő. Nyernie viszont mégsem sikerült, mert a második futamban Hüfner új rajtrekordot állított fel, sebességét pedig végigvitte a jégkatlanban, így végül egyetlen tizeddel az orosz szánkós elé került.

Az első hatban négy német végzett, ami egybecseng a papírformával, mint ahogy Natalie Geisenberger bronzérme is. Az olimpiai bajnok Hüfner ezzel negyedszer győzött (2007, 2008 és 2011) után a női szánkósok világbajnokságán, győzelmi szériáját csak az amerikai Erin Hamlin 2009-es meglepetés vb-címe tudta megszakítani. Vasárnap délután a csapatversennyel zárul Altenbergben a világbajnokság.

Szánkó világbajnokság - Altenberg (GER)
női egyes
1. Tatjana Hüfner (GER) 1:44,381
2. Tatjana Ivanova (RUS) +0,101 mp
3. Natalie Geisenberger (GER) +0,403 mp
4. Alex Gough (CAN) +0,437 mp
5. Corinna Martini (GER) +0,574 mp
6. Anke Wischnewski (GER) +0,628 mp