Kajak-kenu

Kozák Danutáékra nincs pénze a BSE-nek

Az olimpiai bajnok kajakosnő jelenlegi szakosztálya, a Domino-Honvéd nem akarja alkalmazni a völegényét, Somogyi Bélát.

Kozák Danuta még nem tudja, hol folytatja

A kétszeres olimpia bajnok kajakos, aki a nyári londoni olimpián előbb a négyes tagjaként, majd egyes hajóban szerzett aranyérmet, feltételhez kötötte szerződéshosszabbítását jelenlegi klubjánál. Elképzelései szerint vőlegénye, az egykori kenus, Somogyi Béla lenne a legfőbb támasza nemcsak a magánéletben, hanem a vízparton is, azaz vele szeretne készülni az előtte álló feladatokra. Ezt azonban nem támogatja jelenlegi szakosztálya, a Domino-Honvéd, és az is lehet, hogy a BSE sem fogadja be őket.

"Nem tudom, hogy mit hoz a jövő. Mi kitartunk korábbi álláspontunk mellett, a kötelezően előírt képzettség hiányában Somogyi Bélát sem edzőként, sem más minőségben nem tudjuk, s nem is akarjuk alkalmazni - jelentette ki Horváth Gábor, a Honvéd olimpiai bajnok szakosztály-igazgatója Blikknek. - Nem lenne szerencsés, ha bármelyik versenyzőnek teljesítenénk ilyen igényét, utána a többiek is előállhatnának különleges kívánalmakkal. Ez pedig semmi jóra nem vezetne. Csütörtökön azért még leülünk vele beszélgetni, mert itt az ideje, hogy pontot tegyünk az ügy végére."

A BSE-nél már korábban közölték, hogy Kozákék valóban bejelentkeztek hozzájuk.

"Az anyagi lehetőségeink nem változtak, így nehezen tudom elképzelni, hogy átigazoljuk őket - jegyezte meg Balázs Péter, a BSE szakosztályvezetője. - "Végleges választ azonban még nem kaptam klubunk vezetőitől."