Kajak-kenu

Győzelemmel tért vissza a Kovács-Janics sikerpáros

  • MTI

A női kajak kettesek 500 méteres küzdelmét az ebben a számban kétszeres olimpiai bajnok, tavaly, Londonban ezüstérmes Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa duó nyerte szombat délelőtt a kajakosok és kenusok idei első válogatóversenyén, a szegedi Maty-éren.

Újra összeállt a nagy duó / (archív)

Mögöttük a két héttel ezelőtti, ugyancsak Szegeden rendezett Világkupa-viadalon aranyérmes Vad Ninetta, Kárász Anna páros érkezett be másodikként, míg a harmadik Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina duója lett.

Kovácsék győzelmükkel kiharcolták az indulási jogot a június közepén sorra kerülő, portugáliai Európa-bajnokságra.

"Mivel mindössze egy edzés van mögöttünk, ez a pálya még nem volt tökéletes, de a lényeg, hogy győztünk" - mondta a parton Janics, aki ezen a versenyen szállt vízre először azóta, hogy ősszel előbb vissza akart térni szülőhazájába, Szerbiába, majd meggondolva magát mégis magyar színekben folytatta pályafutását.

Storcz Botond szövetségi kapitány a nőknél az egyes és páros teljesítmények alapján tesz majd javaslatot a négyes összeállítására, a csapathajó összetétele - ahogy a szakember az MTI érdeklődésére elmondta - várhatóan a jövő héten válik véglegessé. Egyesben pénteken Kozák Danuta diadalmaskodott Douchev-Janics és Kárász előtt.

Országos válogató
K-2 500 m, nők
1. Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa (Honvéd, Graboplast-Győr) 1:47.946 perc
2. Vad Ninetta, Kárász Anna (KSI, Démász-Szeged) 1:48.504
3. Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina (Honvéd, Graboplast-Győr) 1:51.384
a szombati folytatásban:
további döntők 15.00
vasárnap:
elő- és középfutamok 8.30, döntők 14.00