Kajak-kenu

Győrben örülnek a háromszoros olimpiai bajnok érkezésének

Hétfő reggel óta folytak a találgatások arra vonatkozóan, hogy Douchev-Janics Natasa melyik klubban folytatja pályafutását, miután a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó levélben arról tájékoztatta a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget, hogy mégsem szülőhazájában, Szerbiában, hanem Magyarországon kíván versenyezni. A befutó végül a Graboplast Győri Vízisport Egyesület lett.

Kadler Gusztáv szakosztályvezető személyesen egyeztetett Borkai Zsolttal, a város polgármesterével, aki biztosította arról, hogy támogatja Douchev-Janics Natasa szerződtetését. A győri klub tájékoztatása szerint Janics még a múlt hét csütörtökön kereste fel Kadler Gusztáv szakosztályvezetőt, aki egyben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke is, akkor szóban már lefektették a megállapodás alapjait.

"Kedd délelőtt személyesen egyeztettem városunk polgármesterével, Borkai Zsolttal, aki egyben a MOB elnöke is, ő is támogatja, hogy Janics Natasa a klubhoz igazoljon" - mondta Kadler Gusztáv. "A Graboplast Győri VSE örül annak, hogy a szóbeli megállapodás alapján Kammerer Zoltán mellett immár a női szakágban is egy háromszoros olimpiai bajnok kajakozó versenyezhet majd soraiban. A klub és személy szerint én is értékelem, hogy a versenyző képes volt felülemelkedni elhibázott őszi döntésén, és nem keresett kiskapukat."

Janics Natasa Győrben folytatja pályafutását

Az edzőkérdésről azután dönt a klub, hogy a versenyző hazatért. A Győr a sporttörvény szerint - a szükséges papírok híján - edzőként jelenleg nem alkalmazhatja a sportoló férjét, Andrian Douchevet, ugyanakkor arra törekszik, hogy olyan megoldást találjon, amellyel a versenyző elégedett.

A Graboplast Győri VSE egyike a magyar kajak-kenu sport legsikeresebb klubjainak. Két olimpiai bajnok - Zur-Fazekas Krisztina és Kammerer Zoltán - eddig is az egyesület tagja volt, Janics pedig bízik abban, hogy tovább öregbítheti eredményeivel a klub hírnevét.

"Nagyon örülök neki, hogy ennyire patinás klubhoz szerződhetek, köszönöm mindenkinek, aki ebben támogatott" - üzente Douchev-Janics Natasa Portugáliából. "Sokat edzettem Győrben még gyerekként, és sok barátom van ott. Jelenleg napi 2-3, sőt időnként 4 edzéssel készülök a szezonra. Az elmúlt hetekben is végig az edzésekre koncentráltam, minden megteszek, hogy jó formában legyek."

A sportolónő úgy fogalmazott, belátja, hogy ősszel hibázott és tudja, hogy a körülötte kialakult helyzetet magának köszönheti. A győri klub arra kéri a szurkolókat, engedjék Douchev-Janics Natasának, hogy ebben a szezonban is a versenyeken bizonyíthasson, indulatok helyett megértéssel tekintsenek az elmúlt időszakra. Natasa a tervek szerint az edzőtáborból áprilisban tér haza és akkor írja alá szerződését a Graboplast Győrrel.

Ábrahám Attila, a MKKSZ főtitkára a Hathárom TV kamerája előtt beszélt a sportolónő körül kialakult helyzetről