Kajak-kenu

Janics az egyesre koncentrál, de a csapathajó sincs kizárva

  • MTI

Elsősorban az egyesre koncentrál Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos, ugyanakkor annak a lehetőségét sem zárja ki, hogy párosban, vagy négyesben legyen majd ott az év kiemelkedő versenyein.

"Örülök, hogy jó formában vagyok, van önbizalmam, mert jól mennek az edzések" - mondta Janics a Sport TV Mai Helyzet című műsorában szerdán. A 30 éves sportoló - aki márciusban jelentette be, hogy korábbi terveitől eltérően mégsem szülőhazájában, Szerbiában, hanem továbbra is Magyarországon kíván versenyezni - hozzátette: Győrben, új klubjában főként fiatalokkal készül, így a példakép szerepét is be kell töltenie.

Douchev-Janics Natasa fontosnak tartja, hogy példát mutasson a fiataloknak

"Fiatal koromban én is Győrben edzettem Svidró József kezei alatt. Edzettem idősebbekkel, tudom, milyen fontos volt számomra, hogy láthattam Kőbán Ritát, hogyan edz, miként fogja a lapátot, mit csinál" - tette hozzá Janics.

A kajakos terveiről a szóvivője, Farkas Dávid beszélt. Amint azt elmondta, Janics az első Világkupa-versenyeken Storcz Botond szövetségi kapitány döntése értelmében még nem indulhat, ám az első válogatón már kiharcolhatja a helyét a csapatban, majd júliusban, egy újabb válogatón a vb-részvételét is bebiztosíthatja. Hozzátette: a 200 és az 500 egyes kulcsfontosságú, ez ugyanis megalapozhatja a csapatba kerülést, mert a páros és a négyes sincs kizárva.