Román foci

Így bundázhatták meg a másodosztályú bajnokit

Mintha kicserélték volna a vendégek edzőjét, Laurenţiu Tudort. Addig minden kis hülyeségért szidta a játékosait - mondta egy helyi újságíró a román másodosztályú bajnoki után.

A kép illusztráció

Ahogy arról beszámoltunk, példátlanul súlyos, összesen 40 év börtönbüntetésre ítélték Romániában másodfokon a román futballvilág nyolc közismert személyiségét, akiket nagyméretű adócsalásban találtak vétkesnek. Ugyanakkor az összes bűnöst még nem kapták el, és a román foci fogadási csalásoktól is hangos. Helyi sajtóhírek szerint a mai napig rendszeresek a bundameccsek keleti szomszédunknál. A manna.ro egy érdekes történetet közölt a román bundabotrányról.

Szombat délelőtt a 2. Liga II. csoportjában a Brassói Corona a CSM Rm. Vâlceát látta vendégül. Az első helyezett brassóiak 11 forduló után megnyugtató fölénnyel vezették a pontvadászatot, míg a vendégegyüttes mindössze hét ponttal állt a találkozó megkezdése előtt.

Minden jól indult a házigazdák számára: már a 4. percben megszerezték a vezetést. Aztán jött a hideg zuhany, a pihenőig háromszor talált be a CSM Rm. Vâlcea, majd a második játékrész is brassói találattal kezdődött, azonban több találat nem született, az összecsapás 2-3-ra végződött.

„Mintha kicserélték volna a vendégek edzőjét, Laurenţiu Tudort. Addig minden kis hülyeségért szidta a játékosait. A második Corona-gólnál a kapus nagyot hibázott. De ő csak ült a kispadon. Mint ahogy azután végig az egész találkozón” - mesélte egy helyi újságíró, majd hozzátette: „Sokakban felmerült a kérdés, hogy valami nincs rendjén. Valami mocskos dolog történik”.

 A brassói vezetőség már a sajtótájékoztatón kiakadt: „A keretből többen megrögzött sportfogadók. Ez a meccs kapóra jött nekik, valamint be tudtak újakat is rántani. Nem állunk jól pénzügyileg. Nem tudtuk kiadni a prémiumokat, illetve pár focista fizetésével is adósok vagyunk. Lehet, így szereztek pénzt”.

A Pro Sport napilap információi szerint összesen 800 ezer eurót nyertek a fogadók ezen a meccsen. A vendéggyőzelem kilencszeres, az X2-es kombináció négyszeres pénzösszeget hozott a kasszára. A legtöbb fogadást a találkozó előtt egy órával tették meg, azt már mondani sem kell, hogy Brassóban.