Premier League

Sir Alex sokkal több gólt várt Rooneyéktól

A Manchester United hazai környezetben 2-1-re legyőzte a nagy rivális Arsenalt az angol labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójának szombati csúcsrangadóján. A Vörös Ördögök sikerükkel - és a Chelsea botlásának köszönhetően - átvették a vezetést a tabellán, de Sir Alex Ferguson így sem volt maradéktalanul elégedett.

"Attól féltem, a saját csapdánkba esünk, hiszen nem egyszer megvolt az esélyünk a 2-0-hoz, de kihagytuk. Az Arsenal anélkül birtokolta többet a labdát, hogy igazán veszélyes lett volna ránk. Aztán szerencsére belőttük a második gólunkat, mert igencsak kínos lett volna, ha csak 1-0-ra vezetünk a hosszabbításban" - vélekedett Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök menedzsere, utalva arra, hogy az Ágyúsok Santi Cazorla révén az utolsó pillanatokban szépítettek.

"Furcsa mérkőzés volt, és az a sok helyzet, amit kihagytunk.... Pusztán az eredményből arra lehet következtetni, hogy szoros meccs volt, de valójában nem így történt. Túlságosan ráérősek voltunk, hazai pályán ennél sokkal többet kell mutatnunk, emiatt csalódott vagyok."

A skót szakember sokkal több gólt szeretett volna látni csapatától, érthető indokkal alátámasztva igényét: "Az előző szezonban rosszabb gólkülönbségünk miatt buktuk el a bajnoki címet, nem szeretném, hogy ilyen még egyszer előfordulhasson. Ma meg lett volna rá a lehetőségünk, hogy javítsunk ezen a mutatónkon."

Premier League, 10. forduló:
Manchester United-Arsenal 2-1 (1-0)
gólszerző: Van Persie (3.), Evra (67.), illetve Cazorla (90+5.)
kiállítva: Wilshere (69. - Arsenal)