Kajak-kenu

Janics Natasa testvére kért elnézést az edzőjétől

Kovács Lászlót Douchev-Janics Natasa testvére hívta fel és kért elnézést a kajakosnő szavai miatt.

Kovács László méltatlannak tartja a támadást - Fotó:démagyar

A szerb válogatottba vágyó Douchev-Janics Natasa most az elismert szaktekintélyt, Kovács Lászlót támadta meg. A kajakosnő azt állította, hogy edzője meglopta. Janics csak azt nehezményezi, miért Kovács kapta az állami jutalmat, szerinte ugyanis az férjének, a bolgár Andrian Douchevnek járt volna.

És hogy mekkora összegről van szó? Douchev-Janics a londoni olimpiai ezüst- és bronzérméért összesen 42,5 millió forint adómentes jutalomban részesült, a felkészítéséért felelős szakember a kormány döntése értelmében ennek a 60 százalékát kaphatja.

"Megviseltek az események. Mindhárom Janics gyerek életét végigkövettem, és a legszebb az az egészben, hogy a bátyja, Micso felhívott, és elnézést kért a történtekért. Ő nem a testvérét hibáztatja, hanem annak férjét. Sajnálom, hogy így jött ki, és hogy nem tudtam a közvélemény elé kiállni. Andró már februárban jelezte, hogy az oroszokkal tárgyal az ottani folytatásról. Nem tudom, miért nem jött létre a megállapodás, talán azért, mert később az oroszok megtudták, hogy a szerbekkel is egyeztetnek. Nem tudtam, mikor mennek el Magyarországról, a nyaralás után viszont elbúcsúztunk egymástól. Andró kérte, hogy a magyar módszereket tanítsam meg neki, de annak idején is így dolgoztam vele, amikor olimpiai harmadik lett. Bánt a dolog, mert azt érzem Natasán, hogy a férje nagyon befolyásolja. Sem az anyukája, sem a testvérei nem ilyenek. Sohasem foglalkoztam az ő dolgaival, így azzal sem, hogy ő mennyit keres. Azt terveztem, hogy a londoni olimpia után teljesen átadom Natit Andrónak, mert sok feszültség adódott köztünk a felkészülés alatt. Méltatlan hozzám és Natasához is az egész szituáció" - mondta a Délmagyarnak Kovács László.