Utánpóltás

Megkezdődtek az U19-es Eb-döntő előkészületei

2014-ban Magyarország ad otthont az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság döntőjének. Az európai szövetség (UEFA) delegációja hazánkban járt és felmérte a torna lehetséges helyszíneit.

Az Európai Labdarúgó-szövetség idén márciusban döntött arról, hogy 2014 júliusában Magyarországon rendezi meg az U19-es válogatottak Európa-bajnokságát. A rendezéssel kapcsolatos első lépések egyikeként október első napjaiban Magyarországon járt Claudio Negroni, az UEFA utánpótlás-rendezvényekért felelős vezetője, hogy részt vegyen az Eb lehetséges helyszíneinek pályabejárásán - írja az mlsz.hu.

A bejáráson az MLSZ részéről Igaz András projektigazgató, a szövetség Eseményszervezési Osztályának vezetője és Huszár István nemzetközi osztályvezető vett részt.

Claudi Negroni, magyar kollégáival közösen, megnézte a budapesti Szusza Ferenc Stadiont, a székesfehérvári Sóstói Stadiont, a pápai Perutz Stadiont és a győri ETO Parkot valamint a gyirmóti stadiont. Az UEFA szakembere a lehetséges edzőpályákat is meglátogatta Budapesten: a Vízművek, az Elektromos, a Gázművek, a III. kerületi TUE pályáját, valamint az Illovszky-stadiont.

A szemle sikeresen zajlott le, a háromnapos programot szerda délelőtt egy értékelő megbeszélés zárta le, amelyen Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke is részt vett.

A torna első selejtező körének sorsolását decemberben tartják Nyonban, a magyar válogatottat azonban ez nem érinti, mert a rendező automatikus résztvevője a tornának. A nyolcas döntő mezőnye 2014 tavaszán, az Európa-bajnoki elitkört követően alakul ki.