Tipp

Létezik San Marinónál gyengébb csapat? Igen, és veretjük is izomból!

  • varin

Utánpótlás vizekre evezünk, ahol Európa leggyengébb válogatottját veretjük hendivel.

A világbajnoki selejtezősorozat mellett u21-es Eb-selejtezőket is rendeznek az öreg kontinensen, ebből mi pedig egy igen váratlan mérkőzésre ajánlunk tippet. A Liechtenstein-Izland párharc ugyanis felnőtt szinten sem volt igazán szoros, a fiataloknál pedig még sokkal nagyobb a differencia a felek között.

3536670

Az u21-es világranglistán ugyanis Liechtenstein az utolsó helyet foglalja el úgy, hogy még San Marino is messze-messze megelőzi a miniállamot, nem is beszélve mondjuk Andorráról vagy Gibraltárról. Persze csak a világranglistákból kiindulni önmagában értelmetlen, de azért jegyezzük meg, hogy amíg a felnőtteknél a két fél között csupán 22 hely a különbség, addig a fiataloknál ez 30.

És Liechtenstein utolsó helye nem is véletlen, ha megnézzük a csapat eredménysorát, csak kacagni tudunk, nagyjából San Marino tudott hasonlót produkálni felnőtt szinten, még az évezred elején. A csapat az utolsó 14 mérkőzését elveszítette, a csapatok közötti különbség pedig átlagosan 4,78 gól volt. Ebben persze akadnak olyanok is, mint a grúzok vagy az azeriek, akik Izlandnál gyengébbek, ám például a világranglista-47. Ciprus ellen oda-vissza 12-t kaptak a vaduziak.

Liechtenstein U21#liechtenstein-liechtenstein_u21#5

Izland válogatottja nem képvisel rossz szintet, a legutóbbi Európa-bajnokságra úgy jutottak ki, hogy megelőzték például az íreket és a svédeket, viszont aztán a kontinenstorna nem sikerült igazán jól.

Liechtenstein egy hullagyenge pofozógép Európában, az utolsó hét meccsén képtelen volt hozni a 4.5-es hendit, a Portugáliában bekapott 11 találat pedig nagyon beszédes. A két csapat között az izlandiak kedvének függvényében akár 6-7 gól is lehet, így habár az oddsok jelentősen zuhantak már, azért egy jó vaskos hendire így is benézhetünk.

{"headTitle":"Liechtenstein u21-Izland u21","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-11-12 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Izland -4.5","odds":"2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3536670] 2021-11-12 15:00:00 Liechtenstein U21 - Iceland U21x;