U21-es Eb

Az olaszok maguknak keresték a bajt, most jöhet a matekozás!

  • MVB80

A csoportelsőség, ezzel együtt pedig az elődöntő a tét az U21-es Eb olasz-német meccsén.

Nehéz helyzetbe került az ütős nevekből álló olasz U21-es válogatott, amely a csehek elleni meccsen 3-1-es vereséget szenvedett, és ezzel már nincs teljesen a saját kezében a sorsa.

A németek elleni rangadó előtt minden bizonnyal nagy számolgatásban vannak az olaszok, mivel könnyen lehet, hogy az sem lesz elég a továbbjutáshoz, ha legyőzik az eddig kettőből kettőt nyerő németeket.

1x2    
U21 Olaszország Döntetlen U21 Németország
3.00 3.30 2.10

Jelenleg a németeknek 6, az olaszoknak és a cseheknek 3-3 pontjuk van, de a csehek a dánokkal játszanak, akik már búcsúztak, így várhatóan nem lesznek túl motiváltak. Persze láttunk már olyat, hogy egy leírt csapat becsületből még összekaparta magát, és megfricskázta a másikat, amelynek éppen ezen ment el a továbbjutása.

Ha a csehek nem nyernek szombaton, akkor az olaszoknak bármilyen arányú győzelem elég ahhoz a németek ellen, hogy a csoport élén zárjanak, és ezzel lestoppoljanak egy helyet az elődöntőben.

Ellenben ha a nemsokára a Juventushoz igazoló Patrik Schick és társai nem bénázzák el a nagy lehetőségüket a dánok ellen, akkor jöhet a matekozás. Két kör után az egymás elleni meccseket nézve a németeknek plusz kettes, az olaszoknak mínusz kettes, a cseheknek nullás a gólkülönbségük, és ha körbeverés lesz, akkor az azzurini csak úgy jöhet ki jól a hármas összevetésből, ha két góllal nyer, és a csehek közben ennél kisebb különbséggel győzik le a dánokat.

Kétgólos olasz győzelem esetén, mindhárom válogatott nullás gólkülönbséggel zárna, akkor pedig a három csoportmeccsén elért gólkülönbség számítana, jelenleg ott egálra állnak az itáliaiak és a csehek, ezért is fontos, hogy többel nyerjenek, mint a rivális. Persze azt is mondhatjuk, hogy ha az olaszok hárommal verik a németeket, akkor garantáltan továbbmennek, de ilyen különbségű győzelemre azért nincs túl sok esély. 

A három csoportból a csoportelsők automatikusan az elődöntőbe jutnak, hozzájuk csatlakozik a legjobb második. Az A csoportban második helyen záró szlovákok feladták a leckét a többieknek, mivel hat ponttal és plusz hármas gólkülönbséggel végeztek az angolok mögött.

Na, ebből mi lesz, mintha ezt lehetne leolvasni Bernardeschi, Pellegrini és Cataldi arcáról

A olasz és a német válogatott korábban 11-szer játszott ebben a korosztályban, de csak egyszer fordult elő, hogy az Eb-n csaptak össze, 2009-ben a németek 1-0-ra győztek az elődöntőben, és aztán a finálét is behúzták, megszerezve ezzel eddigi egyetlen Eb-aranyukat.

Az akkori német csapatban olyan nevek voltak, mint Manuel Neuer, Benedikt Höwedes, Jerome Boateng, Mats Hummels vagy Mesut Özil, akik 2014-ben mindannyian világbajnokok lettek Brazíliában.

A mostani német keretben ott találjuk a Hertha Lipcséből igazolt csatárát, Davie Selkét, a Bayern új szerzeményét, Serge Gnabryt, vagy a Dortmund középpályását, Mahmoud Dahoudot, akiért 12 millió eurót fizettek a Mönchengladbachnak.

Az olasz keretet már többször is méltattuk a korábbi meccsek előtti felvezetésben, az biztos, hogy Gigi Donnarumma, Andrea Conti, Federico Bermardeschi és Mattia Caldara nemsokára a nagyok között is alapember lesz a válogatottban, de ahhoz, hogy az U21-es korosztálytól egy szép közös emlékkel köszönjenek el, nagyot kell dobniuk szombat este.