Kajak-kenu

Benedek Dalma szerint megvan a terv a Janiccsal közös versenyzésre

A szerb színekre váltó hétszeres világbajnok kajakos, Benedek Dalma szerint létezik terv a Douchev-Janics Natasával való kettőjük közös versenyzésre Rióban. Mint ismert, egyre valószínűbb, hogy a háromszoros olimpiai bajnok visszatér szülőhazájába.

„Egyelőre nem szeretnék válaszolni a Janics Natasával hírbe hozott szerb párosunk esélyeire, még néhány nap és kiderül minden. Én már leadtam a kikérőimet a szövetségben, várjuk meg, Natasa hogyan dönt. Nem titok, van terv a közös versenyzésre” - nyilatkozta Benedek Dalma a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

„Én elég sokáig érleltem ezt a döntést, négy éve találkoztam a szerb párommal, már akkor beszéltünk a váltás lehetőségéről, de én nem akartam, száz százalékig bíztam abban, hogy a londoni olimpia összejön nekem, nem így lett. Ezért kerestünk kapaszkodót, alternatívát a következő ciklusra” - jelezte a körülményekről.

„Anyagilag a kajak-kenu topmezőnyét szerintem eléggé megbecsülik, a klubszint az persze már más kérdés, nálunk az MTK-ban is voltak gondok. Nálam sem az anyagiak játszották a döntő szerepet, amúgy is a pályafutásom befejezésén gondolkodtam London előtt. Nem láttam olyan edzőt itthon, akivel el tudtam képzelni a folytatást, így a házasságom adta az utolsó szalmaszálat, a szerb váltás lehetőségét Rió érdekében” - tette hozzá.

„Most még ingázunk Budapest és Szolnok között. Szeretnék itt maradni Magyarországon, de valószínűleg Szerbiába költözünk. Nem nagy távolság, két-három hetente jövök majd haza” - mondta Benedek Dalma.

A műsorban megszólt Csonka Gábor, Douchev-Janics Natasa menedzsere is. „Natasa jól érzi magát Magyarországon. Ráadásul az egyik legjobban kereső kajakos. Esetében továbbra sem tudunk biztosat, csak annyit, hogy férje visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Szerbiából. Óriási vívódás van benne: biztos hátteret szerető sportoló, aki nem szereti a változást” - mondta menedzsere. A kérdésre, hogy mi lesz Janics döntése, Csonka Gábor azt válaszolta: „megújulásra van szüksége, hogy Szerbiában vagy Magyarországon, azt most még nem lehet tudni, de Natasa nagyon ragaszkodik a férjéhez és a családjához ezért, elképzelhető a váltás”.

Benedek és Janics a múltban 2009-ben és 2010-ben mindketten tagjai voltak a vb-t nyerő négyesnek, párosban azonban nem próbálkoztak együtt.