Magyar válogatott

A játékosok jobb lehetőséget éreznek a hollandok ellen, mint legutóbb - Egervári Sándor

Az előző Európa-bajnoki selejtezősorozat hollandiai mérkőzésén mutatott gólerős játék adhat a korábbinál nagyobb hitet a magyar labdarúgó-válogatott tagjainak a keddi, hollandok elleni világbajnoki selejtezőre Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint.

"Alapvetően más ma a helyzet, más az ő csapatuk, a miénk is változott, összeszokottabbak lettünk, így kíváncsian várjuk, hogy jelen pillanatban mennyire tudjuk beteljesíteni azt, amit szeretnénk" - tette hozzá a szakvezető a telki edzőtáborban rendezett hétfői sajtótájékoztatón.

A kapitány megismételte egy korábbi kijelentését, mely szerint az a csapat, amely a hollanddal szemben pontot képes szerezni, előnybe kerül a riválisaival szemben. Jelezte, hogy a múlt pénteken, Andorrában mutatotthoz képest alapvetően zártabb védekezést tervez. Megjegyezte, a hollandok törökökkel szembeni összecsapásának elemzése megmutatta, hogy jó ütemben érkezve a vb-ezüstérmes rivális védelme mögé is be lehet kerülni.

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya tart sajtótájékoztatót 2011-ben.

"Fel vannak pörögve a játékosok, mert azt érzik, hogy holnap jobb lehetőségük lesz egy szép eredmény elérésére, mint volt az előző sorozat két találkozója alkalmával" - mondta Egervári, aki kérdésre válaszolva hozzátette, hogy Gera Zoltán csapatkapitány rendbejött, "bevethető állapotban van".

"Kevesebb helyzetünk lesz kedden, mint az andorraiak ellen volt, és azt hiszem, kevesebb gólt is fogunk lőni" - kezdte előzetesét Szalai Ádám, aki a pénteki 5-0-s siker alkalmával fejjel talált a kapuba. "Fontos, hogy a kezdő tizenegy minden tagja élete egyik legjobbját nyújtsa a pályán, de kell még egy kis szerencse is ahhoz, hogy bravúros eredmény szülessen" - érzékeltette az erőviszonyokat, melyek még annak ellenére is a hollandoknak kedveznek, hogy jó néhány csere történt a korábbi kerethez képest, és több fiatal bekerült Louis van Gaal együttesébe.

Vanczák Vilmos arról beszélt, hogy ezúttal valószínűleg nem tud majd annyiszor részt venni a támadások szervezésében, mint tette azt Andorrában.

"Ha pályára léphetek, kulcsszerep hárul majd rám, mert vélhetően Arjen Robbent kell majd semlegesítenem" - mondta a svájci Sion védője.

  • Magyarország - Hollandia 2012-09-11 20:30:00

 

A korábban hosszú ideig Hollandiában légióskodó Dzsudzsák Balázs szerint a magyar válogatott csapatépítésben és mentálisan előrébb tart a jelenlegi holland együttesnél, ezzel együtt az ellenfélnél egytől egyig jó játékosok szerepelnek, így ők a keddi mérkőzés esélyesei.

"Ezzel együtt úgy készülünk, hogy szeretnénk meglepetést okozni" - fogalmazott, hozzátéve: a hollandok nem fogják lekezelni a magyar csapatot, mert tudják, ha kiengednek, abból baj lehet.

A magyar csapat második vb-selejtezős mérkőzése kedden 20:30 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban. A mérkőzésről élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-n!