Manchester United

Ferguson szerint van Persie mellett Scholes volt a győzelem kulcsa

A Manchester United a nyáron szerződtetett Robin van Persie három góljával nyert az újonc Southampton otthonában az angol labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának vasárnapi játéknapján.

"Sosem adjuk fel - kommentálta a mérkőzést Sir Alex. - Ez a találkozó is be fog kerülni az évkönyvekbe, azért, ahogyan visszajöttünk a meccsbe."

A Vörös Ördögöket ezredik bajnoki mérkőzésén irányító menedzser a hibákat sem hallgatta el. "Amíg Scholes nem állt be, nem volt játékunk. Az ő passzai, következetessége megfordította a mérkőzést a mi javunkra. Az első félidőben azt hittem, mi irányítunk, aztán egy beívelésből gólt kaptunk, noha egész héten készültünk az ilyen szituációkra. Robin egy fantasztikus góllal egyenlített, és akkor meg arra gondoltam, ez megadja nekünk a lökést a második felvonásra."

"A Southampton jól támadott, és a középpályán is feltalálta magát. 2-1-ig egyértelműen ők voltak a jobbak, de amikor Scholes beállt, fordult a kocka."

A mérkőzés hőse Robin van Persie volt, először egyenlített, majd 2-1-nél a holland csatár kihagyott egy büntetőt. A hajrában aztán alaposan kijavította a hibáját, ugyanis előbb a 87., majd a 91. percben is bevette a rivális kapuját, s ezzel megnyerte a meccset csapatának.

"Robin négy gólt lőtt két meccsen, ez fantasztikus rajt tőle, és még jobb is lesz. Chicharito szintén sokat tett hozzá a játékhoz, örömmel figyeltem a teljesítményét."